LIKA

PODIGNUTA OPTUŽNICA

Žena u Lici je pokušala spriječiti kradljivce da joj otmu janje - vukli su je automobilom, pregazili i teško ozlijedili

Žena u Lici je pokušala spriječiti kradljivce da joj otmu janje - vukli su je automobilom, pregazili i teško ozlijedili
Pixabay.com

Terete ih za počinjenje kaznenog djela protiv opće sigurnosti

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Gospiću optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (2001. i 1995.) zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti.

Okrivljenike se optužnicom tereti da su 28. svibnja 2020. na širem području grada Otočca s 57-godišnjakinjom dogovorili kupnju janjeta kojega su, bez plaćanja, stavili u prtljažnik osobnog automobila u kojem je na mjestu vozača bio 19-godišnji okrivljenik, a na mjestu suvozača 25-godišnji okrivljenik.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Okrivljenog 19-godišnjaka tereti se da je naglo krenuo automobilom iako se 57-godišnjakinja u namjeri da ih spriječi u odlasku, rukama primila za dovratnik suvozačevih vrata koja su ostala otvorena i nogama stala na tlo ispred suvozačevog sjedala. Okrivljeni 19-godišnjak je, tereti ga se, nastavio kretanje automobilom i povećavao brzinu, dok ju je drugi okrivljenik udarao nogama po tijelu i gurao tako da je oštećenica ispala iz vozila, a u nastavku vožnje je 19-godišnjak kotačem prešao preko lijeve noge oštećenice koja je u ovom događaju zadobila tešku tjelesnu ozljedu.

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću predložilo je u optužnici određivanje istražnog zatvora za 25-godišnjeg okrivljenika zbog opasnosti od bijega i ponavljanja kaznenog djela.

Izdvojeno


Reci što misliš!