LIKA

prirodne ljepote

Veliko priznanje! Plitvička jezera proglašena 3. najboljim nacionalnim parkom u Europi: 'Divno je, divna je ovo zemlja'

Naš komadić prirode s osvojenim priznanjem našao se među prvih 10 posto svjetskih atrakcija

Još jedno veliko turističko priznanje stiglo je za Hrvatsku. Naš najveći i najstariji Nacionalni park Plitvička jezera dobitnik je ovogodišnje nagrade Travellers Choice Award TripAdvisora.

Proglašen je 3. najboljim nacionalnim parkom u Europi i 21. u svijetu. Uz najviši slap u Hrvatskoj mnogi se žele fotografirati - i to je samo jedan u nizu prirodnih fenomema koji očaravaju posjetitelje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Jako je lijepo, plavo, voda je jako čista. Divno je, divna je ovo zemlja'', rekla je Mario del Natare iz Luxemburga.

''Sviđaju mi se slapovi'', kazao je Walter Schulz iz Njemačke.

Naš komadić prirode s osvojenim priznanjem našao se među prvih 10 posto svjetskih atrakcija.

''Sviđa mi se zvuk vode i slapovi su zadivljujući'', komentirao je Rudi Ćojić iz SAD-a.

''Na našoj smo 51. godišnjici. Bili smo ovdje prije 50 godina u istom parku, na istome mjestu. Meni se sviđaju boje, zvuk vode i ljepota prirode'', dodala je Jovanka Vulić Ćojić iz SAD-a.

Mnogo je stranih posjetitelja, poput ove grupe iz Amerike, koja je došla tragom svojih hrvatskih korijena.

Priznanja se samo nižu

''Ovo je godišnji posjet, a i prije nego što umrem'', izjavio je Steve Dalbke Miletić iz SAD-a.

Upravo su turisti kumovali nagradi - jer one se dodjeljuju temeljem milijuna recenzija i mišljenja korisnika TripAdvisora u posljednjih godinu dana.

Tirkizna, kristalna jezera, zimi zemlja čudesa zamrznutih slapova, ljeti park koji buja zelenilom - samo je to dio opisa nagrađivanih Plitvičkih jezera koji stoji na jednoj od najpoznatijih svjetskih stranica za putovanja. Posjetitelja se, smatraju iz Parka, najviše dojmila netaknuta priroda.

''Naime u NP Plitvička jezera postoje staze koje su već ranije napravljene i one se naravno održavaju ali mi ne zadiremo u prirodu, mi nastojimo sve očuvati onako kako je priroda dala i jako smo posvećeni zaštiti cijelog područja'', izjavio je Tomislav Kovačević, ravnatelj Nacionalnog parka Plitvice.

Unatoč izazovnoj godini, svjež zrak, čini se, godi mnogima.

''U prvih osam mjeseci NP Plitvička jezera posjetilo je preko 600 tisuća posjetitelja *blic* Najposjećeniji mjesec bio je mjesec srpanj, nešto više posjećeniji bio je mjesec kolovoz. Tokom mjeseca kolovoza dnevna dinamika posjetitelja kretala se od nekih 8,9, 10 pa do 11 tisuća posjetitelja dnevno'', rekao je Ognjen Borčić, glasnogovornik Nacionalnog parka Plitvice.

Priznanja se samo nižu - jer uz sve navedeno, naš najstariji nacionalni park, prema američkom magazinu FatherMag, stao je i na 4. mjesto među top 50 najboljih europskih destinacija za obitelji.

Izdvojeno


Reci što misliš!