KAportal Maloljetnici u kasnim večernjim satima ne smiju bez pratnje: Policija u Senju provela akciju i zatekla 6 mlađih od 16 | Karlovački informativni web portal

Maloljetnici u kasnim večernjim satima ne smiju bez pratnje: Policija u Senju provela akciju i zatekla 6 mlađih od 16

Panorama grada Senja
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Policija je u Senju provela akciju kakve su svojevremeno bile i u Karlovcu, a usmjerena je na provjeru mladih koji u noćnim satima na ulici ne bi smjeli boraviti bez pratnje roditelja ili neke druge punoljetne osobe od povjerenja.

Kako je izvijestila PU ličko – senjska, u cilju suzbijanja generatora nasilja među djecom i mladima, jučer su policijski službenici Policijske postaje Senj zatekli u Senju 6 osoba mlađih od 16 godina poslije 23 sata koji su bili bez pratnje roditelja ili druge punoljetne osobe od povjerenja.

– Cilj ovih aktivnosti je održati povoljno stanje sigurnosti, smanjiti mogućnost neprihvatljivog i rizičnog ponašanja djece i mladih te ih usmjeriti prema pozitivnim i društveno prihvatljivim vrijednostima, kažu u policiji.

Pritom apeliraju na sve mlađe osobe da svojim ponašanjem ne ugrožavaju sebe, druge osobe ili imovinu te da poštuju zakonske propise. Isto tako, pozivamo i sve zaposlenike ugostiteljskih objekata, kioska, trgovina i kladionica da se pridržavaju propisa kojima je regulirano pružanje, odnosno zabranjeno pružanje usluga mlađim osobama, primjerice prodaja alkoholnih pića, duhanskih proizvoda, omogućavanje klađenja i slično.

KAportal.hr

  • Odgovori