Nekategorizirano

Stvarali ga 35 godina: Tahijevi kmetovi dovršili snimanje prvog albuma, promocija nakon praznika

Stvarali ga 35 godina: Tahijevi kmetovi dovršili snimanje prvog
albuma, promocija nakon praznika

Sa snimanjem dugo očekivanog albuma prvijenca završio je jedan od najdugovječnijih karlovačkih bendova - Tahijevi kmetovi. U prvoj postavi ovaj je bend zasvirao još daleke 1980. godine, a sredinom osamdesetih nakon odlaska u vojsku došlo je do prvog prekida koji je potrajao malo dulje od planiranog. No, želja za svirkom rasla je iz godine u godinu i 2008. godine uz projekt "30 godina KA punka" bend se ponovno okupio i od tada neprekinuto svira i radi.

- Možemo reći da se na ovom albumu radi preko 35 godina, jer ima tu i stvari i ideja koje su postojale još u prvim danima benda 1980. godine. Sada je napokon sve blizu kraja, prošlog tjedna snimljeni su zadnji vokali i preostali su mixanje i mastering, a paralelno radimo na naslovnici i dizajnu cd-a, ističe Duško Labus, basist i frontmen benda.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na albumu čije ime još nije "isplivalo" u javnost (ali će, kažu u bendu, imati veze s Franjom Tahijem) će se naći 11 pjesama. Kratkih i jasnih naslova, redom to su: Zatvor, Svijet, Boje, Kmetovi, Nebo, Anđeo, Noć, Stani, Kava, Sedam i Grad. Autor svih tekstova je Labus, dok su na glazbi i aranžmanima radili svi članovi benda, a uz Labusa to su Andreja Rajh (vokal), Mario Pavlić (gitara) i Goran Kovačić (bubnjevi).

Stvaralačke kreativnosti ne nedostaje pa nastaju i nove stvari kao "Noćas" koja se odnedavno može čuti na Youtubeu, a bend što se tiče nadolazećeg albuma ističe kako vjeruju da su najviše prepoznatljivi po tekstovima koji kao i kod većine bendova iz osamdesetih govore o gradu, frendovima, otuđenosti modernog života pa i civilnoj angažiranosti.

- Konkretan datum još nemamo, ali promocija će vjerojatno biti odmah nakon ljetnih praznika. Do tada ćemo polako srediti sve što je potrebno, a onda kreću svirke. Naravno, prvo su nam u planu Karlovac i Ljubljana, a vjerujemo da će na koncertima biti i nekih zanimljivih gostiju kako bismo skupa proslavili naš prvi album, najavljuje Labus.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!