Nekategorizirano

Karlovačko ljeto kulture i zabave - neće biti dana bez zanimljivih i atraktivnih događanja!

Karlovačko ljeto kulture i zabave - neće biti dana bez zanimljivih
i atraktivnih događanja!

Nije fraza reći da je ovaj tekst jednostavno pretijesan za nabrojati sva zbivanja koja će se događati u Karlovcu ovog ljeta, prvenstveno u periodu od 23. lipnja do 13. srpnja, ali i nakon toga. "Karlovački susreti kulture" krovno je ime svega što će se u Karlovcu događati od 25. lipnja pa do Dana grada i trebalo bi prerasti u još konkretniju manifestaciju, a obuhvaća cijeli niz događanja iz dana u dan, no početak svakodnevnih događanja zapravo je dva dana prije uz Ivanjske krijesove i koncert Songkillersa u Šancu, dok 24. lipnja kreće Tesla Radio Festival.

"Karlovački susreti kulture" i obilježavanje 437. rođendana grada na četiri rijeke počet će 25. lipnja uz svečano otvaranje ispred Zorin doma i koncert Karlovačkog puhačkog orkestra koji slavi 30 godina postojanja. U periodu do 13. srpnja grad će biti domaćin stotinama glazbenih, kulturnih, sportskih i drugih događanja - tu su ciklus koncerata na Starom gradu Dubovcu, Karlovački kazališni festival s nizom izvrsnih predstava od gostovanja spektakularnog teatra iz Modene na predstavi na otvorenom 30. lipnja u 22 sata pa do domaćeg spektakla, mjuzikla Mamma Mia u ŠSD Mladost 8. srpnja, zatim Međunarodni festival folklora, za mlade Tesla Radio Festival, Udar groma, LED Fest, kulturna i glazbena događanja u Radićevoj uz Ljetnu KAbinu i Street-art carneval...

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uistinu, cijeli grad bit će jedna velika kulturna pozornica, i to ne samo za Karlovčane, jer upravo u to vrijeme naš će grad biti i pravo svjetsko središte mladih umjetnika uz Međunarodnu ljetnu školu gitare, Hrvatsku flautističku akademiju i Karlovac Piano Festival na koje stižu najbolji mladi glazbenici iz cijelog svijeta!

Koncerata, predstava, umjetničkih instalacija, svirki, izložbi...bit će na malom trgu ispred Zorin doma, na Korzu, Starom placu, u Radićevoj, na promenadi, Foginovom, Starom gradu... a aktivna će biti i sportska borilišta pa su na rasporedu turniri i utakmice u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, streljaštvu, baseballu, mačevanju, kao i atraktivne rekreacijske mogućnosti za građane koje će im i ove godine prirediti planinari i speleolozi.

Taj dio prekrasne karlovačke ljetne priče završava 13. srpnja uz svečani Rođendanski bal na Starom placu i koncert starog morskog vuka Marijana Bana s bendom Diktatori.

No, tu nije, kako smo i najavili, kraj. U drugoj polovici srpnja na obalama karlovačkih rijeka, ponajviše na Foginovom, počinje atraktivno i super popularno Riječno kino, na Starom gradu Dubovcu vrhunski glazbeni užitak uz Međunarodni jazz festival, a u kolovozu u Karlovac stižu najbolji mladi fotografi iz cijele regije uz nove 6. Foto dane mladih i brojne popratne glazbene i kulturne progtame.

A, kao u reklami, ni to nije sve! Jer, očekuje se i još niz pojedinačnih događanja zbog kojih karlovačko ljeto 2016. već sada može dobiti ocjenu: 5+!

Važno je napomenuti i da su gotovo sva događanja besplatna, s tim da će za neke biti potrebno podići ulaznice o čemu ćemo vas uskoro obavijestiti u tekstovima o pojedinim festivalima i ciklusima događanja.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!