Nekategorizirano

Cvitanović predstavio svoju knjigu o političkim strankama u Karlovcu

Precizan pregled političkih stranaka na karlovačkom području od početka višestranačja u Republici Hrvatskoj 1989. godine do kraja 1999. godine u svojoj novoj knjizi "Karlovački politički pluralizam" obradio je dugogodišnji politički aktivist Vladimir Cvitanović. U vlastitoj nakladi od 500 primjeraka knjige Cvitanović je detaljno opisao 33 političke stranke koje su u desetgodišnjem razdoblju nastajale, djelovale i nestajale u gradu Karlovcu. Kako je rekao na predstavljanju, najviše je prostora posvetio svom HDZ-u čiji je član od njegovog osnutka prije dvadeset godina. - Dvadeset godina sam uporni HDZ-ovac u našem gradu pa se HDZ spominje na 250 od ukupno 490 stranica knjige. No knjiga je napravljena kao kompletan pregled višestranačja u Karlovcu tako da se trinaest godina rada na njoj isplatio, rekao je Cvitanović.

U knjizi se spominje čak 1.700 osoba od kojih su 1.500 Karlovčani tako da će ova publikacija biti zanimljiva i s tog aspekta. Cvitanović se zahvalio svima koji su mu pomogli na ovom projektu, ali i onima koji su mu obećali pomoć ali, iz raznih razloga, dodaje, nisu smogli snage to učiniti. Recenzije knjige su napisali dr. Danko Plevnik i prof. Mladen Muić, dok je zanimljivo likovno rješenje naslovne strane odradio Zdenko Barjaković.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Knjiga će javnosti biti predstavljena u ponedjeljak 13. rujna u 19 sati u karlovačkom Gradskom kazalištu Zorin dom a u slobodnoj prodaji se može nabaviti po cijeni od 200 kuna.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!