VIJESTI.hr

VIDEO Supruga Srđana Mlađana za RTL Direkt: "Pod stresom sam, ali on se prema meni lijepo ponaša"

VIDEO Supruga Srđana Mlađana za RTL Direkt:

Rijetko je koja vijest u Hrvatskoj tako odjeknula kao ova da se u zatvoru u Lepoglavi prije dva dana oženio zloglasni trostuki ubojica Srđan Mlađan. Svoju je izabranicu Eliju Malnar (20) prvi put vidio na vjenčanju, a prije toga su se intenzivno dopisivali.

Ta Zagrepčanka rekla je Jutarnjem listu da je Srđan baš onakav kakvim ga je zamišljala, i da joj se ostvarilo ono što je željela.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Stvari koje je činio 90-ih njegova su prošlost, za osam godina drugi će čovjek izaći na slobodu. Želim da se histerija slegne jer ja nisam jedina osoba koja se udala u zatvoru", kazala je.

I tu je u pravu. Poznato je da ubojice i poznati osuđenici privlače pažnju nekih žena, čak je i zloglasni Charles Manson imao zaručnicu i dozvolu za brak.

Mlađan i Elia Upoznali su se putem pisama, a prvi put se vidjeli na dan vjenčanja. Kumovi su bili dvojica zatvorenika. Bilo je to šesto vjenčanje u lepoglavskoj kaznionici, a za ceremoniju je zadužena uprava kaznionice.

"Svećenika nema, ono što je osnovno bude matičar i osobe koje se žene. Ako zatvorenik zatraži da budu roditelji, brat, sestra to se isto odobrava, ako nema neke sigurnosne zapreke. Fotograf kaznionice to ovjekovječi", prepričao nam je upravitelj Kaznionice u Lepoglavi Dražen Posavec.

Žena višestrukog ubojice Srđana Mlađana tvrdi da je on sada drugi čovjek i da je pred njima svijetla budućnost.

"Pod stresom sam, trebam mira nakon velikog medijskog interesa, ali sretna sam. Srđan se prema meni lijepo ponaša", rekla je za RTL Mlađanova supruga Elia.

Vjenčanje je šokiralo i njezina djeda, rekao je da se kući sa svadbe vratila s crnom haljinom preko ruke.

"U svijetu je taj fenomen dosta raširen i zove se hibristofilia, a to je povezanost s osobama koje su počinile zločin ili neko zlodjelo. U pravilu, žene koje se udaju za njih imaju osjećaj vječne žrtve", kazao nam je psihijatar Herman Vukušić.

Psihijatri kažu da su ovakvi slučajevi u svijetu česti, ubojice u svojim obožavateljicama pronađu supruge. Tako su se i Charles Manson i Ted Bundy, američki serijski ubojice, zaljubili iza rešetaka. A iza njih bi mladoženja Srđan Mlađan trebao ostati još osam godina. Na slobodu bi mogao na svoj 46. rođendan, u svibnju 2027. Njegova nova supruga Elia kazala je da će ga čekati.

Nakon vjenčanja mladenci su trebali biti nasamo, ali prvi put u povijesti uprava zatvora uskratila je intimne trenutke nakon sklapanja braka. Srđanu Mlađanu nije odobreno ni korištenje sobe za posjete. Tako je procijenio stručni tim zatvora, potvrđeno nam je u Lepoglavi.

Mlađan je javnosti poznat po krvavim ubojstvima, iz 1998. kad je kao 16-godišnjak u Petrinji ubio 16-godišnju Elizabetu Šubić, a potom i umirovljenika Petra Jančića (61) iz Siska koji je bio na krivom mjestu u krivo vrijeme. Samo četiri godine kasnije, nakon što je služio kaznu zatvora u Požegi, dobio je prvi slobodni vikend, otišao je u Zagreb i opljačkao banku u Zvonimirovoj ulici. S tri metka na Borongaju ubio je policajca Milenka Vranjkovića i predao se nakon višesatne talačke drame.

Osudili su ga na deset godina za dva ubojstva, pljačke banke i pokušaja ubojstva u Sisku tijekom 1997. i 1998. Za ubojstvo policajca dobio je 15 godina zatvora. Iz Lepoglave bi trebao izaći 2027.

RTL.hr


Reci što misliš!