VIJESTI.hr

SUMNJA NA KORONAVIRUS Ministar Beroš: "Čekaju se nalazi devet radnika koji su došli iz Italije. Jedan pokazuje znakove bolesti"

SUMNJA NA KORONAVIRUS Ministar Beroš:
foto RTL

Nalazi na koronavirus za svih sedam pacijenata koji su analizirani noćas u Zagrebu sada su negativni, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš za N1. Riječ je o pet pacijenata iz Rijeke i dva iz Zagreba. 

Međutim, sve je više "sumnjivih" pacijenata koji su podvrgnuti testiranju na virus. Osobito onih koji dolaze iz Italije gdje se zaraza munjevito širi, više je od 220 oboljelih, a sedam je osoba i preminulo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Tijekom noći u KBC Rijeka smješteno je devet radnika koji su došli iz Italije. Njihovi nalazi poslani su u analizu i rezultati se očekuju danas. Jedan od njih pokazuje znakove bolesti", kaže Vili Beroš za N1.

U toj tvornici 20 je ljudi zaraženo, dodao je ministar.

Mjere sigurnosti na hrvatskim granicama 

Zbog situacije u Italiji Hrvatska je podigla mjere sigurnosti na višu razinu. Od noćas je uveden zdravstveni nadzor za sve osobe koje dolaze iz talijanskih pokrajina Veneto i Lombardija, a i dalje vrijede mjere nadzora za sve osobe koje su iza 16. veljače boravile u Kini i Južnoj Koreji.

Kod više do 80 posto slučajeva koronavirusa infekcija je blaga pa ne treba dizati paniku, no s obzirom na širenje zaraze u Italiji Krizni stožer ima dva cilja - pokušati spriječiti ulazak u Hrvatsku, te u slučaju kada se koronavirus pojavi u Hrvatskoj što prije izolirati bolesnika i sve njegove kontakte.

Rim će danas biti domaćin sastanka ministara zdravstva susjednih zemlja posvećenog suzbijanju koronavirusa na kojemu će se razmatrati koordinirani odgovor na epidemiju u sjevernoj Italiji.

Sastanak će okupiti ministre zdravstva Italije, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Francuske i Švicarske.

RTL.hr


Reci što misliš!