ŽUPANIJA

U Bariloviću četverodnevno obilježavanje Memorijala Juraj Štefančić i Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

U Bariloviću četverodnevno obilježavanje Memorijala Juraj Štefančić
i Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

Memorijal Juraj Štefančić, koji se već nekoliko godina zaredom obilježava u Bariloviću u spomen na velikog zaljubljenika u rodni Barilović i vrsnog poznavatelja njegove prirodne i kulturne baštine, ove godine trajat će puna četiri dana, a organizatori su pripremili bogat sportski i zabavni program.

Jučer navečer održan je turnir u Belotu u vatrogasnom domu te ljetno kino u Starom gradu Barilović. Danas navečer na kupalištu će se održati relejna vatrogasna vježba, a okupljene će tijekom večeri zabavljati grupa Hrvatska fortuna.

Najviše događanja bit će 5. kolovoza na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, te 22.obljetnice vojno-redarstvene operacije “Oluja”, kad program počinje već u 8 sati okupljanjem orača na Županijskom natjecanju orača u Donjem Velemeriću. Na igralištu Osnovne škole Barilović od 9 sati održat će se natjecanje u uličnom nogometu. Kasno poslije podne na kupalištu Barilović održat će se natjecanja u plivanju, vožnji kanua, utrka luftićima, bacanje kamena s ramena te potezanju užeta. Proglašenje pobjednika i podjela prigodnih nagrada najuspješnijima održat će se oko 21 sati, a potom slijedi druženje i velika fešta uz pečenog vola i grupu Avangard bend.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U nedjelju lovačka društva pokazat će svoja umijeća u kuhanju lovačkih gulaša, a navečer s početkom u 19 sati na igralištu održat će se folklorni susreti. KUD Barilović ugostit će KUD Sveti Ante iz Tušilovića, KUD Vrhovac i  folkloraše iz Našica. Posjetitelje, nakon degustacija lovačkih gulaša, zabavljat će Rečički sokoli.

KAportal.hr


Reci što misliš!