ŽUPANIJA / DUGA RESA

Grad odlučio kadrovski ojačati dugorešku Sportsku zajednicu - Izvršni odbor za tehničkog tajnika odabrao Domagoja Primužaka

Grad odlučio kadrovski ojačati dugorešku Sportsku zajednicu -
Izvršni odbor za tehničkog tajnika odabrao Domagoja Primužaka

Sportska zajednica Grada Duge Rese od jučer je kadrovski ojačana za jednog novog stručnog djelatnika. Već godinama sve administrativne, ali i organizacijske poslove, obavljao je Branko Šavor koji će i nadalje profesionalno obnašati dužnost glavnog tajnika Zajednice, no sada će imati i pripomoć Domagoja Primužaka koji je izabran za tehničkog tajnika.

- Zaposlili smo tehničkog tajnika, na preporuku Grada, obzirom da je vrlo upitno kako će se u budućnosti financirati lokalni sport. U mnogim državama lokalne sportske udruge više se ne financiraju iz proračuna, već se novac daje samo za pojedine projekte, a nama je za rad i opstanak naravno potreban novac, kaže glavni tajnik Branko Šavor te pojašnjava kako će tehnički tajnik pripremati i pisati projekte i na taj način pribavljati novac za potrebe Sportske zajednice, a kroz neko vrijeme i veći dio sredstava za vlastitu plaću.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Gradu Dugoj Resi djeluje 27 sportskih udruga, sponzorstva je sve teže dobiti, a iz gradskog proračuna nemoguće je osigurati dovoljno novca za potrebe svih udruga, stoga je ovo jedan od načina kojim se planira povući dodatna sredstva i osigurati opstanak i razvoj sporta u gradu na Mrežnici.

Na javni natječaj javila su se tri kandidata, ali je jedan kandidat odustao, a dvoje preostalih pozvani su na razgovor i testiranje.

- Oba kandidata su bila podjednako dobra, ali presudilo je što je već i u natječaju bilo definirano da će prednost kod izbora kandidata imati visoka stručna sprema i iskustvo u radu na projektima. Drugi kandidat je imao višu stručnu spremu, stoga je Izvršni odbor donio konačnu odluku o zapošljavanju Domagoja Primužaka na mjesto tehničkog tajnika, rekao nam je Šavor.

Domagoj Primužak, završio je Kineziološki fakultet, radio u nekoliko osnovnih i srednjih škola kao profesor tjelesne i zdravstvene kulture, a sada je zaposlen na neodređeno vrijeme, uz probni rok od tri mjeseca. Kao tehnički tajnik imat će vrlo opširan djelokrug rada, osim obavljanja stručnih poslova u Zajednici, glavni zadaci će mu biti praćenje domaćih i međunarodnih natječaja, pisanje projekata kako bi se povukla sredstva namijenjena razvoju sporta, turizma i sličnih aktivnosti koje pridonose gradskom razvoju i promociji. Organizirat će i provoditi važne gradske sportske i turističke manifestacije te obavljati administrativne poslove.

KAportal.hr


Reci što misliš!