ŽUPANIJA / DUGA RESA

KINO U KORONI

Dugoreško kino počinje raditi nakon stanke duge gotovo pola godine - POU Duga Resa korona donijela pad prihoda i gledanosti

Dugoreško kino počinje raditi nakon stanke duge gotovo pola godine - POU Duga Resa korona donijela pad prihoda i gledanosti

vog petka, subote i nedjelje počinjemo s projekcijama filmova, a pridržavati ćemo se propisanih mjera Stožera, odnosno blokirana će biti svaka druga stolica kako bismo osigurali socijalnu distancu.

Nakon stanke od gotovo pola godine, dugoreško kino ponovno počinje raditi već ovog petka, točnije 4. rujna, a nastavit će prikazivati filmove i kazališne predstave sve do kraja godine, naravno ukoliko se situacija s korona krizom drastično ne pogorša.
  
- Ovog petka, subote i nedjelje počinjemo s projekcijama filmova, a pridržavati ćemo se propisanih mjera Stožera, odnosno blokirana će biti svaka druga stolica kako bismo osigurali socijalnu distancu. Na programu od 20 sati u petak je akcijski spektakl „Tenet“ . U subotu će na svoje doći mališani, jer ih u Dugoreškom kinu od 17 sati očekuje „Crvencipelica i 7 patuljaka“, a od 19.30 prikazivat će se horor triler „ Antebellum“, ispričao je za KAportal Igor Črnugelj, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Duga Resa. 

Podsjetimo kino zapravo nije radilo od ožujka, a za Dan grada Duge Rese održano je smo nekoliko filmskih projekcija koje su zapravo bile štih proba kako funkcionirati u "novonormalnim" okolnostima. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Gledanost nam je pala drastično, primjerice s prosječnih 116 gledatelja po predstavi, pali smo na samo 12,5 gledatelja. Nadalje, prihodi od programa pali su nam za 75 posto. Ulazimo u minus, što znači da tražimo načine i odgovore na pitanja kako se prilagoditi, hoćemo li morati potpuno promijeniti smjer, jer u trenutnim okolnostima u pitanje je dovedeno uopće postojanje cijele ustanove. Mi u ovim uvjetima zapravo ne možemo održavati nikakve programe, kaže Črnugelj.

Dodaje kako su trebali krenuti s jednim informatičkim programom, no razmišljaju što učiniti, jer ako dođe do pooštrenja mjera i ako budu morali prekinuti na pola procesa, a program treba trajati 200 sati, pa ponovno nastaviti, to jednostavno nije kontinuirani proces obrazovanja kakav bi trebalo biti.

- No, moramo se prilagoditi, partneri smo na jednom europskom projektu pa će uskoro krenuti i edukativna predavanja za starije i nemoćne osobe, objašnjava ravnatelj Črnugelj koji najbolje što može u ovim okolnostima pokušava organizirati rad ustanove koju vodi. 

Tijekom rujna POU Duga Resa za ljubitelje kazališta organizira humorističku predstavu „Udavače“ koja će se održati 17. rujna te jedan koncert „Truba i orgulje“ u izvođenju Marina Zokića i Elizabete Zalović koji će se održati 24. rujna. 

Izdvojeno


Reci što misliš!