ŽUPANIJA / DUGA RESA

IZBORI 2021.

U Dugoj Resi u izbornoj utrci za gradonačelnika/icu sad poznata tri kandidata - uz Boljara koji želi drugi mandat, svoje kandidate su istaknuli HDZ i HNS

U Dugoj Resi u izbornoj utrci za gradonačelnika/icu sad poznata tri kandidata - uz Boljara koji želi drugi mandat, svoje kandidate su istaknuli HDZ i HNS
Jadranka Golubić, Dražen Benković i Tomislav Boljar

Tako će se po novom u Dugoj Resi birati gradonačelnik i jedan zamjenik, a ne dva zamjenika kao do sada.


Aktualnom gradonačelniku Duge Rese Tomislavu Boljaru i koaliciji HSS-a i SDP-a će se na predstojećim lokalnim izborima u svibnju HDZ suprotstaviti sa svojom kandidatkinjom za gradonačelnicu, Jadrankom Golubić. 

Odlučio je to Gradski odbor HDZ-a Duge Rese, a Golubić se članstvu zahvalila na ukazanom povjerenju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Sve moje dosadašnje političke aktivnosti, bilo kroz rad Gradske organizacije, Gradsko vijeće u prethodnom mandatu ili sada kao županijske vijećnice i potpredsjednice Županijske skupštine, bile su usmjerene na poboljšanje uvjeta života naših sugrađanki i sugrađana te razvoja grada. U svemu tome nisam bila sama, već okružena ljudima koji su zajedno sa mnom radili i pripremali temelje budućeg razvoja, kako na lokalnoj, tako i na županijskoj i državnoj razini i na tome im želim zahvaliti. Timski rad uvijek daje rezultate, a uz volju i viziju uspjeh je očekivan! Želim raditi za dobrobit našeg grada, kazala je Jadranka Golubić. 

Podsjetimo, prema novoj zakonskoj regulativi, na lokalnim izborima u svibnju, u županiji koja ima više od 250.000 stanovnika i gradu koji ima više od 100.000 stanovnika župan i gradonačelnik imaju dva zamjenika koji se biraju zajedno s njima na neposrednim izborima. U županiji koja ima do 250.000 stanovnika, gradu i općini koji imaju više od 10.000 do 100.000 stanovnika i gradu koji je sjedište županije, župan i gradonačelnik odnosno općinski načelnik imaju jednog zamjenika koji se bira zajedno s njima na neposrednim izborima. 

Tako će se po novom u Dugoj Resi birati gradonačelnik i jedan zamjenik, a ne dva zamjenika kao do sada.  

Uz Boljara i Golubić u izbornu utrku za mjesto gradonačelnika će i HNS-ovac Dražen Benković. HNS je isto istaknuo kandidaturu i to predsjednika dugoreške organizacije.  

- Objavljujem kandidaturu za gradonačelnika Grada Duge Rese na lokalnim izborima. Zahvaljujem se Gradskoj organizaciji HNS-a Duge Rese što mi je dala povjerenje i podržala moju kandidaturu. Rođeni sam Dugorešanin. Odrastao sam u radničkoj obitelji. Umirovljeni sam pukovnik Hrvatske vojske. U bogatom profesionalnom i životnom iskustvu stekao sam znanja i vještine u koje sam siguran, ukoliko budem izabran, da ću ih kvalitetno iskoristiti za obnašanje funkcije gradonačelnika. Više o idejama i planovima reći ću prilikom detaljnijeg predstavljanja programa sugrađankama i sugrađanima Grada Duge Rese, objavio je Benković te pozvao simpatizere i birače da prate njegove i stranačke internetske stranice.

Podsjetimo, HSS-ovac Boljar je već najavio da će ići po drugi gradonačelnički mandat, no i rekao da će službeno kandidaturu objaviti tek u ožujku.

AKO STE DANAS PROPUSTILI! FOTO GALERIJA KARLOVAČKIM ULICAMA...

 

Izdvojeno


Reci što misliš!