ŽUPANIJA / DUGA RESA

PRVI DAN ŠKOLE

Dugoreška Osnovna škola Ivan Goran Kovačić za prvi dan nove školske godine ima novi kombi - vozit će hranu dok se ne oformi školska kuhinja

Dugoreška Osnovna škola Ivan Goran Kovačić za prvi dan nove školske godine ima novi kombi - vozit će hranu dok se ne oformi školska kuhinja

Osnovnu školu Ivan Goran Kovačić ove školske godine polazi 428 učenika, imaju i dva prva razreda, stoga će u narednim godina nova ravnateljica i županija kao osnivač raditi na oformljenju školske kuhinje

Dugoreška Osnovna škola  Ivan Goran Kovačić od danas je bogatija za novo kombi vozilo, a za koje je sredstva osigurala Karlovačka županija. Ključeve vozila na primopredaji  novoj ravnateljici škole Marini Brozović uručila je zamjenica županice Vesna Hajsan Dolinar. 

- Karlovačka županija oduvijek brine o ustanovama kojima je osnivač, a kako bolje otpočeti novu školsku godinu nego poboljšanjem standarda. Ova škola je pokazala izuzetan angažman, ne samo u redovnom obrazovanom programu, već su otvorili predškolski program u školi u Bosiljevu i svakodnevno je potreban angažman tehničkog osoblja, kao i prijevoz hrane i ostalih potrepština prema područnim školama, a posebice prema Bosiljevu – kazala je Vesna Hajsan Dolinar te poželjela uvijek sigurnu i pravovremenu dostavu te da se djeca s natjecanja vrate sigurno i s medaljama. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Karlovačka županija nedavno je osigurala sredstva za nabavku manjeg gospodarskog vozila vrijednog 114 tisuća kuna koje je također danas predano školi i koje će služiti prije svega za prijevoz hrane. Za sve ostale potrebe natjecanja i prijevoza učenika na ostale aktivnosti služit će veliko kombi vozilo u vrijednosti  240 tisuća kuna. U protekle 4 godine, podsjetila je Hajsan Dolinar, ukupno je uloženo 2,5 milijuna  kuna za nabavu novih kombi vozila na području Karlovačke županije. Trenutno je aktivan pozivni natječaj za škole u Josipdolu i Ivane Brlić Mažuranić u Ogulinu i time će Županija obnoviti sva vozila koja je obzirom na starost i kilometražu bilo potrebno zamijeniti. 

- Izuzetno sam zahvalna našem osnivaču Karlovačkoj županiji što nam je osigurala novo kombi vozilo. Hvala nam na brizi za one koji su nam najbitniji u životima, a to su naša djeca te na velikoj suradnji i razumijevanju. Oba vozila i kombi i kedy bit će nam od iznimne važnosti za brojne aktivnosti koje  planiramo u ovoj, ali i u idućim godinama. Od brojnih školskih projekta koje planiramo i na koje smo posebno ponosni od ove godine, zatim u izvannastavnim aktivnostima, školskim i sportskim natjecanjima, ali ovim darivanjem riješili smo još jedan problem, a to je prijevoz prehrane iz učeničkog doma za korisnike dječjeg vrtića u Bosiljevu – istakla je Marina Brozović nova ravnateljica OŠ Ivan Goran Kovačić te svim obrazovnim djelatnicima i učenicima poželjela uspješan početak nove školske godine.
 
Osnovnu školu Ivan Goran Kovačić ove školske godine polazi 428 učenika, imaju i dva prva razreda, stoga će u narednim godina nova ravnateljica i županija kao osnivač raditi na oformljenju školske kuhinje, koju za razliku od brojnih drugih škola još uvijek nemaju, a svakako im je potrebna.  

Izdvojeno


Reci što misliš!