ŽUPANIJA / DUGA RESA

REVITALIZACIJA CENTRA

Nekadašnji dugoreški "peti kolosijek" konačno uklonjen - niče cesta, pri kraju radovi na asfaltiranju, Grad za ovu namjenu osigurao pola milijuna kuna

Nekadašnji dugoreški

Na mjestu nekadašnjeg dugoreškog „petog kolosijeka“ pri kraju radovi na asfaltiranju nove prometnice – Grad za ovu namjenu u Proračunu osigurao pola milijuna kuna

Djelatnici dugoreške Arkade privode kraju radove na uređenju i asfaltiranju nove prometnice u središtu Duge Rese. Riječ je o prometnici koja je važna za preusmjeravanje vozila kad se radovi na Aglomeraciji koji se trenutno odvijaju u Jelačićevoj presele u Jozefinsku ulicu. 

Podsjetimo, riječ je o uređenju  prometnice na lokaciji gdje je bio popularno zvani „peti kolosijek“, odnosno željezničke tračnice koje već desetljećima nisu imale nikakvu funkciju. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Prošle godine uputili smo dopis HŽ Infrastrukturi u Zagrebu da dozvole izmicanje. Zatim smo naručili geodetski snimak ceste, na način da od HŽ dobijemo suglasnost kako bi u konačnici i cesta postala naše vlasništvo, jer inače to je željeznički koridor u vlasništvu Republike Hrvatske, a na korištenju HŽ-a. Nakon što je sve to obavljeno i vlasništvo upisano u gruntovnicu i katastar, stvorili su se uvjeti za uređenje nove prometnice, a na kojoj su radovi sada pri kraju, rekao je za KAportal gradski pročelnik Mladen Rakočević.

Iako su se u Gradu ponadali kako će HŽ barem sufinancirati troškove uklanjanja, od demontaže i uklanjanja postojećih tračnica, kontaktne mreže i kablova, jer radovi su se provodili pod njihovim nadzorom, to se nije dogodilo. Grad je sve radove na uklanjanju financirao sam kao i uređenje nove prometnice, stoga je za ovu namjenu u Proračunu osigurano oko pola milijuna kuna. 

Ova lokacija do sada je bila zapuštena, ali izgradnjom Reciklažnog dvorišta, novog poslovnog objekta i sad nove prometnice ovaj dio grada u kojem poslovne prostore ima i desetak obrtnika poprima novu znatno ljepšu vizuru. 

Izdvojeno


Reci što misliš!