ŽUPANIJA / DUGA RESA

ČETIRI DANA

Bogat program za djecu dugoreškoj Knjižnici povodom obilježavanja Noći knjige

Bogat program za djecu dugoreškoj Knjižnici povodom obilježavanja Noći knjige

Tema ovogodišnje Noći knjige je sloboda i knjiga kao prostor slobode.

Noć knjige jedanaestu se godinu zaredom održava u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava koji se obilježava 23. travnja i Dana hrvatske knjige kojemu je posvećen 22. travanj.

Ove godine Noć knjige održat će se četiri dana, od 22. do 25. travnja, a nakon pandemijskih godina ponovno iz virtualnih prostora vraća se u stvarni. Tema ovogodišnje Noći knjige je sloboda i knjiga kao prostor slobode.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na datum ove nacionalne manifestacije pada i 400. obljetnica rođenja francuskog književnika Molièrea te 100. obljetnici rođenja jedne od najvećih hrvatskih književnica Vesne Parun.

- U dugoreškoj knjižnici program počinje danas u 19 sati na Dječjem odjelu.
Kao kreativna izvedba biti će predstavljeno djelo Branka Ćopića „Ježeva kućica“, a čitat će se i stihove naše poznate pjesnikinje Vesne Parun, poručili su iz dugoreške Knjižnice te pozvali sve zainteresirane da im se pridruže u obilježavanju Noći knjige. 

Program se nastavlja i u subotu kad će se održati radionica za djecu na temu dječjeg doživljaja slobode, a u ponedjeljak 25. travnja s početkom u 10 sati u Amfiteatru s učenicima četvrtih razreda O. Š. „I. Goran Kovačić“ održati će se Pripovjedna predstava i kreativna radionica u kojima će djeca biti upoznata s drugim kulturama i narodima, a izvođač je Kaloma iz karlovačke Knjiguljice. 

U slučaju lošeg vremena i kiše program će se umjesto u Amfiteatru održati u Demokratskom rasadniku. 

Izdvojeno


Reci što misliš!