ŽUPANIJA / DUGA RESA

MODERNO POSLOVANJE

3D printanje, skeniranje, uredi i još dosta toga u ponudi dugoreške javne ustanove InovaDR - otvoren javni poziv, traže se zakupci

3D printanje, skeniranje, uredi i još dosta toga u ponudi dugoreške javne ustanove InovaDR - otvoren javni poziv, traže se zakupci

- Logičan slijed nastavka razvoja korištenja 3D laboratorija je provođenje programa edukacije i osposobljavanja za korištenje raspoložive opreme, 3D printera i 3D skenera.

- U sklopu projekta "Razvoj poduzetničkog inkubatora"  financiranog od Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Grad Duga Resa opremio je 3D laboratorij s modernim 3D skenerom i 3D printerom te pripadajućim računalima koji su na raspolaganju poduzetnicima za izradu prototipova svojih proizvoda te izradu dijelova i alata koji se koriste u proizvodnji, kažu nam u dugoreškoj Javnoj ustanovi InovaDR.

Javna ustanova, podsjetimo, je upravitelj prostora Poduzetničkog inkubatora, koji se nalazi u Srednjoj školi Duga Resa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako dodaju, prostor Poduzetničkog inkubatora se sastoji od 10 uredskih prostora s odgovarajućom računalnom opremom, co-working prostora, konferencijsko-edukativne dvorane, soba za sastanke, te laboratorij sa 3D opremom (printer i skener) na raspolaganju je uz vrlo nisku naknadu zakupa poduzetnicima (sa prioritetom mladih poduzetnika početnika) putem trajnog poziva za davanje u zakup poslovnog prostora u objektu Poduzetničkog inkubatora Grada Duge Rese. Poziv je objavljen na web stranici www.inovadr.hr.

- Logičan slijed nastavka razvoja korištenja 3D laboratorija je provođenje programa edukacije i osposobljavanja za korištenje raspoložive opreme, 3D printera i 3D skenera. Javna ustanova InovaDR za poticanje lokalnog razvoja, Pučko otvoreno učilište Duga Resa i Callidus ustanova za obrazovanje odraslih sklopili su sporazum o suradnji za provođenje programa "Specijalista 3D tehnologija". Program je namijenjen svima koji se bave razvojem proizvoda ili proizvodnjom u svim područjima tehnike, (primjerice strojarstva, elektrotehnike, elektronike, robotike i slično), dizajna, arhitekture, umjetnosti, osobama u znanosti i obrazovanju, inovatorima, modelarima i svim ostalim zainteresiranim stručnjacima, kažu nam u Inovi.

Dodaju da edukacija u trajanju od 126 nastavnih sati uključuju nastavu, praktičnu nastavu u laboratoriju i izradu završnog rada, a vodi je tim iskusnih profesionalaca koji će polaznike upoznati s potrebnim vještinama te ih upoznati sa vrhunskom opremom kojom se izrađuju 3D modeli, skeniranje postojeće geometrije te ispis vlastite ideje. 

Polaznici će dobiti znanje o svim potrebnim alatima i materijalima, naprednim metodama 3D skeniranja, obradi digitaliziranih rezultata i 3D modeliranju u CAD alatima. Predavanja će se provoditi online, , a praktična nastava u 3D laboratoriju Poduzetničkog inkubatora u Dogoj Resi.

- Obzirom su sva navedena znanja i vještine potrebna i tražena na današnjem tržištu rada iznomno važno je naglasiti kako je program odobren od Ministarstva obrazovanja Republike Hrvatske te svaki kandidat ostvaruje pravo na Uvjerenje o osposobljavanju te upis usavršenog zvanja u radnu knjižicu, kažu u Inovi.

Svaki polaznik dobiva i dodatni certifikat AHK Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore, priznati znak kvalitete i usklađenosti programa edukacije sa visokim njemačkim standardima.

Izdvojeno


Reci što misliš!