ŽUPANIJA / DUGA RESA

EUROPSKI SOCIJALNI FOND

Dugoreški Crveni križ krenuo u treću fazu projekta „Zaželi“ - zaposleno 15 žena koje brinu o 97 ostarjelih i nemoćnih korisnika

Dugoreški Crveni križ krenuo u treću fazu projekta „Zaželi“ - zaposleno 15 žena koje brinu o 97 ostarjelih i nemoćnih korisnika

Predstojnica HZZZ-a iz Karlovca Ivana Mehle istakla je kako je projekt „Zaželi“ već u prvoj fazi ocijenjen kao jedan od najboljih u Europi po pitanju socijalnih pitanja i pomoći

Gradsko društvo Crvenog križa Duge Rese dugi niz godina bavi se problematikom osoba treće životne dobi, a kroz svoje djelovanje na terenu uvidjeli su kako su potrebe još puno veće nego li ih oni sami mogu zadovoljiti, stoga su se prijavili i za nastavak projekta „Spas u zadnji čas – Zaželi - faza III“. 

Projekt u vrijednosti od 741 tisuću kuna im je odobren, a danas je održana i početna konferencija. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Uz nositelja projekta  Crveni križ, partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Karlovac i Centar za socijalnu skrb Duga Resa, a projekt će se provoditi na području Grada Duge Rese i četiri susjedne općine Barilović, Netretić, Bosiljevo i Generalski Stol. Financira se iz europskog socijalnog fonda u punom iznosu, a provodi se od 28. srpnja do 28. ožujka 2023. godine pri čemu će se radnice zapošljavati na 6 mjeseci. kazao je Mario Biršić ravnatelj dugoreškog Crvenog križa te pojasnio kako se projekt na terenu provodi od početka rujna te se sada već vide i prvi rezultati.

Naime, kroz projekt je zaposleno 15 žena koje pružaju pomoć u kući za 97 korisnika, iako je minimalni uvjet projekta bio 90 korisnika. 

- Ovaj projekt zaslužuje sve pohvale, jer pomaže da se žene zaposle, ali i daje konkretnu pomoć starijim osobama. No, kako je ova treća faza prijelazna, smatram da treba na vrijeme pokrenuti pripreme i raspisati natječaje za njegov nastavak faza IV, kako ponovno ne bismo žene vraćali na burzu i korisnici nam ostali ne zbrinuti. Spremni smo na prijavu za sljedeću fazu, a nadam se da će naše sugestije biti prihvaćene, poručio je Mario Biršić. 

Predstojnica HZZZ-a iz Karlovca Ivana Mehle istakla je kako je projekt „Zaželi“ već u prvoj fazi ocijenjen kao jedan od najboljih u Europi po pitanju socijalnih pitanja i pomoći, stoga se nada kako će i četvrta faza krenuti vrlo brzo. 

- Iz Karlovačke županije na „Zaželi – faza III“ prijavilo se čak 23 nositelja projekta, a ukupna vrijednost je 20 milijuna kuna. Ukoliko svi budu odobreni zaposlit će se 430 žena koje će skrbiti za minimalno 2600 osoba starije dobi. Nadam se da će svi projekti biti pozitivno ocijenjeni, poručila je Ivana Mehle.

Ispred Centra za socijalnu skrb ravnateljica Vesna Seljan Milčić naglasila je kako se ovaj projekt pokazao izuzetno koristan i to ne samo za zapošljavanje žena već i za korisnike treće životne dobi koji svoj boravak u vlastitim domovima  produžuju baš zbog pružanja ovakvih oblika pomoći. 

Izdvojeno


Reci što misliš!