ŽUPANIJA / DUGA RESA

NAKON AGLOMERACIJE

Dionica od Karlovca do Duge Rese trebala biti od "rotora do rotora" ali kod Šangaja - rotor ne stane? Rakočević: Projektira se novo rješenje

Dionica od Karlovca do Duge Rese trebala biti od

Rotor je otpao pa je bio dogovor da se rekonstruira to raskrižje što se i projektira, rekao je Rakočević.

Deset kilometara Državne ceste D-3 na potezu od Karlovca do Duge Rese trebalo bi biti kompletno rekonstruirano a nakon što se u podzemlju postavi novi kanalizacijski sustav u sklopu ogromnog projekta Aglomeracije financiranim europskim novcem.

Radovi se već odvijaju s karlovačke strane, a kako će se prometno riješiti raskrižje u Dugoj Resi postalo je i pitanje o kojem su se dugoreški gradski vijećnici informirali na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako je pojasnio pročelnik Mladen Rakočević, nakon radova Hrvatske ceste planiraju  rekonstruirati D-3, odnosno staru Riječku od Švarče do Šangaja, sjeverni krak će se prekopati i radit će se kanalizacija, a nakon toga bi trebala ići rekonstrukcija ceste.

Već duže vrijeme razmišljalo se da se taj ulaz u Dugu Resu prometno riješi rotorom, pa da Karlovac i Duga Resa budu spojeni "od rotora do rotora", no Rakočević kaže da iako je to prvo bilo izgledno rješenje, ispalo je da rotor tamo - ne može stati. 

- Rotor je otpao pa je bio dogovor da se rekonstruira to raskrižje što se i projektira, rekao je Rakočević. Gradonačelnik Boljar je u svom izlaganju o projektima rekao da je to plan i da se nada da će po završetku aglomeracija cijela cesta Duga Resa - Karlovac biti rekonstruirana, pa tako i križanje kod Šangaja. 

Izdvojeno


Reci što misliš!