ŽUPANIJA / DUGA RESA

sportska atrakcija

U Dugoj Resi promoviran film o organizaciji WRC Croatia - nije pobudio veće zanimanje građana, možda će poziv koji su im uputili organizatori

U Dugoj Resi promoviran film o organizaciji WRC Croatia - nije pobudio veće zanimanje građana, možda će poziv koji su im uputili organizatori

- Ovdje pratimo događaje iza scene, ovo nije film o natjecanju već kako se stvorilo natjecanje - rekao je tajnik Utrke Dino Deljkić, koji se obratio okupljenima

U kino-dvorani dugoreškog Pučkog otvorenog učilišta je večeras prikazan dokumentarni film "Pedeset nijansi Hrvatske" autora Vlade Bobana, koji prikazuje događanja "iza scene" organizacije sportsko-turističkog spektakla WRC Croatia 2022.

Film nije polučio pretjerano zanimanje građana, za razliku od same utrke, koja se i ove godine očekuje s nestrpljenjem, bit će u travnju, od 20.4. do 23.4. Došli su ga promovirati neki članovi tima iz organizacije utrke, a između ostalih su ga pogledali županica Martina Furdek Hajdin, dugoreška dogradonačelnica Katarina Srakočić, neki gradski vijećnici i nekoliko desetaka građana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ovdje pratimo događaje iza scene, ovo nije film o natjecanju već kako se stvorilo natjecanje - rekao je tajnik Utrke Dino Deljkić, koji se obratio okupljenima.

Što se utrke tiče poznato je kako je vrijednost ove promocije itekako mjerljiva, hrvatskom turizmu u prošloj godini donijela je 105 milijuna eura. Što se tiče jednosatnog filmskog uratka, daje vrlo dobar uvid s koliko izazova, problema i glavobolja se moraju suočiti oranizatori praveći ovakav spektakl.

Bio bi, doduše, mrvicu atraktivniji da je u njemu više scena automobilističkih akrobacija, a manje promocije samih aktera. Pokoja duhovita zgoda ipak razbija na momente monotoni uradak.

Tajnik Deljkić pozvao je sve koji žele volontirati na travanjskoj utrci WRC Croatia da im se jave preko njihove web stranice.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!