ŽUPANIJA / OGULIN

FOTO Propao još jedan pokušaj prodaje skijališta i turističkog naselja na Bjelolasici - zgrade u očajnom stanju, vučnica u raspadu

FOTO Propao još jedan pokušaj prodaje skijališta i turističkog
naselja na Bjelolasici - zgrade u očajnom stanju, vučnica u raspadu
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Po tko zna koji put ponovo se pokušavaju prodati nekretnine i pokretnine nekadašnjeg Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasica, no hoće li nekad omiljeno skijalište i izletište pronaći kupca koji bi mu udahnuo novi život, pod velikim je znakom pitanja.

Prodaja stečajnog dužnika - HOC-a objavljena je 29. listopada a rok za uplatu jamčevine je prošao u petak 8. studenoga. Međutim, ni ovog puta na poziv nije pristigla niti jedna jedina ponuda za kupnju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U siječnju 2011. godine je vatrena stihija progutala središnju zgradu turističkog naselja, a nedugo zatim je požar poharao i "izdvojeni pogon" HOC-a, popularni restoran Sabljaci na obali akumulacijskog jezera u Ogulinu. U fazama prodaje prodano je zgarište - parcela kod Sabljaka no tamo je već godinama stanje isto, jer se ne gradi ništa a i hoće li u doglednoj budućnosti to izgleda nitko ne zna.

Preostali objekti u turističkom naselju podno Bjelolasice u očajnom su stanju. Paviljoni iz dana u dan propadaju i s njih već otpada žbuka i "šalaporke" s prozora, a oko njih je zarasla trava. Zarasli su topovi za snijeg a raspada se i vučnica na skijalištu.

Kako sad izgleda nekad popularno skijalište pogledajte u foto galeriji Kristine Štedul Fabac iz agencije PIXELL...

 

Izdvojeno


Reci što misliš!