ŽUPANIJA / OGULIN

ŽUPANIJSKA DELEGACIJA

Dom zdravlja Ogulin u tri godine imao značajne investicije - uloženo tri milijuna kuna

Dom zdravlja Ogulin u tri godine imao značajne investicije - uloženo tri milijuna kuna

U Dom zdravlja Ogulin u protekle su tri godine realizirane investicije u vrijednosti oko tri milijuna kuna, a što se radilo delegaciji Karlovačke županije predstavila je ravnateljica Zlata Kurelac. 

- Najnovija investicija je uređenje sanitarnih čvorova u vrijednosti 545 tisuća kuna, a sredstva su osigurana kroz Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, rečeno je na sastanku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Također, dovršena je i izmjena stolarije, točnije 67 prozora koji su zamijenjeni s novim energetsko učinkovitim, vrijednosti 520 tisuća kuna,  dobivenih dijelom iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije te decentraliziranim sredstvima Karlovačke županije.

- Ovaj projekt uvršten je u županijski program projekata "407 za 047 županiju". Zahvaljujući potpori Karlovačke županije, kaže ravnateljica Zlata Kurelac i ističe i realizaciju kupnje nekretnine za potrebe Doma zdravlja Ogulin u vrijednosti 492 tisuće kuna. Vlastitim sredstvima, osiguranim od ušteda u Domu zdravlja Ogulin, kupljeno je novo sanitetsko vozilo za 560 tisuća kuna.

- Kroz projekt KAŽU zdravlje, kojim je inače  osigurano poboljšanje uvjeta pružanja usluga primarne zdravstvene zaštite u domovima zdravlja Karlovačke županije (Dom zdravlja Karlovac, Ogulin, Duga Resa, Slunj, Ozalj i Vojnić) , a sve kroz ulaganje u građevinske adaptacije u navedenim domovima zdravlja, nabavljena je vrijedna oprema  za Dom zdravlja Ogulin. Najvažniji su ultrazvučni uređaji za pedijatriju i ultrazvuk abdomena i ortopan. Ovime će se olakšati pacijentima iz ogulinskog, ali i šireg područja da ne moraju više odlaziti na preglede u udaljena mjesta, a posebno će biti od koristi roditeljima s malom djecom koji će dijagnostičke preglede moći obavljati u Ogulinu. Vrijednost opreme je oko 800 000 kuna. Potrebno je još spomenuti i specijalističko usavršavanje liječnika obiteljske medicine, vrijednosti oko 900 tisuća kuna, rečeno je na sastanku. 

Izdvojeno


Reci što misliš!