ŽUPANIJA / OGULIN

NOVI PROSTORI

Centar za socijalnu skrb u Ogulinu selit će na adresu bivše vojarne - zapovjedništva, preduvjet za to je darovanje nekretnine Gradu

Centar za socijalnu skrb u Ogulinu selit će na adresu bivše vojarne - zapovjedništva, preduvjet za to je darovanje nekretnine Gradu

Sastanku u Ministarstvu su, uz zamjenicu županice Vesne Hajsan Dolinar, nazočili i pročelnica Upravnog odjela za hrvatske branitelje i zdravstvo Maja Vučinić Knežević, zamjenik gradonačelnika Grada Ogulina Danijel Vukelja, a u ime Ministarstva državna tajnica Marija Pletikosa.

Centar za socijalnu skrb Ogulin u narednim godinama trebao bi dobiti nove prostore. Naime, kako danas ova ustanova radi u neadekvatnim uvjetima, Karlovačka županija je na zahtjev Centra pokrenula inicijativu za rješavanje ove problematike. Kao moguće rješenje predložena je zgrada bivše vojarne - zapovjedništva u Ogulinu, u ulici Bernardina Frankopana, koja je u vlasništvu države, odnosno pod ingerencijom Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Za njezino stavljanje u funkciju, iz Karlovačke županije naglašavaju da je na sastanku dogovoreno da će Ministarstvo rada i mirovinskog sustava u svojim proračunima za 2022. i 2023. godinu osigurati sredstva za njenu obnovu i privođenje svrsi, dok će Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine dodijeliti zgradu Gradu Ogulinu na upravljanje, temeljem čega će i započeti njena obnova za potrebe Centra za socijalnu skrb.

Izdvojeno


Reci što misliš!