ŽUPANIJA / OGULIN

ZDRAVSTVENA SKRB

Grad Ogulin iako nije osnivač ulaže u zdravstvene ustanove na svom području! Sad vrijedna oprema stigla Domu zdravlja

Grad Ogulin iako nije osnivač ulaže u zdravstvene ustanove na svom području! Sad vrijedna oprema stigla Domu zdravlja
foto ilustracija - Google Maps

- Dom zdravlja Ogulin nabavlja novu opremu za potrebe zdravstvene zaštite žena. Radi se o stolici Tesla Embella koja služi za liječenje problema inkontinencije. Sredstva za nabavku opreme odobrio je gradonačelnik Dalibor Domitrović, a radi se o iznosu od 9.954,21 eura ili 74.999,99 kuna, izvijestili su danas iz ogulinske gradske uprave.

Jedine zdravstvene ustanove na ogulinskom području, Dom zdravlja Ogulin i ogulinska bolnica, pod upravom su Karlovačke županije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Gradu, međutim, navode da unatoč tome Ogulin redovito svake godine izdvaja sredstva za pomoć ovim zdravstvenim ustanovama s ciljem unapređenja zdravstvene zaštite svojih građana.

- Tako je u vrijeme COVID pandemije za nabavku medicinske opreme Karlovačkoj županiji doznačio iznos od 200.000,00 kuna, a Domu zdravlja Ogulin iznos od 25.000,00 kuna. U 2021. godini, također slijedom okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa, kao pomoć za nabavku medicinske opreme, Domu zdravlja je doznačen iznos od 26.061,75 kuna, kažu nam.

Od 2017. godine Grad Ogulin je za unapređenje zdravstva na svom području iz proračuna ukupno izdvojio oko 113 tisuća eura odnosno 850 tisuća kuna.

Izdvojeno


Reci što misliš!