ŽUPANIJA / OPĆINE

POSJETILE IH DOŽUPANICE

Usprkos krizi i epidemiji, proizvodnja u obiteljskom obrtu Mus iz Ribnika ne staje

Usprkos krizi i epidemiji, proizvodnja u obiteljskom obrtu Mus iz Ribnika ne staje

Najpoznatija i najdugovječnija u ovom dijelu županije, pekara i slastičarski obrt Mus iz Ribnika i u ovim izazovnim vremenima radno i optimistično kreću prema naprijed.

Uslijed krize izazvane epidemijom koronavirusa nisu otpustili niti jednog radnika, a nakon odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite o ponovnom održavanju svadbenih i drugih svečanosti, pekara i slastičarski obrt Mus iz Ribnika krenuo je u nove radne izazove spremniji nego ikad.

Pekara Mus posluje od 1990. godine, a s proizvodnjom kolača i slastica bez kojih niti jedno slavlje u ovom kraju nije prošlo, počinju 1995. godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

-Kvalitetu domaćih kolača i proizvoda prepoznali su mnogi i izvan ovog kraja te tako naše svadbene torte često naručuju mladenci s područja Zagreba, Primorsko goranske županije i šire, a najveća nagrada nam je kada se klijenti vraćaju nakon vjenčanja kako bi radili kolače i za druge prigode, kaže vlasnica Sonja Mus.

Sa sjedištem u Ribniku, Pekara Mus ukupno zapošljava 25 ljudi, izdvojenim pogonom za proizvodnju kruha i pekarskih proizvoda, posluju i u Dugoj Resi. Tjedno proizvedu do 200 kila kolača, a po danu mogu proizvesti i do 30 torti.

Ovaj obiteljski obrt u Ribniku u petak, 29. svibnja 2020. godine obišle su i zamjenice župana Vesna Hajsan-Dolinar i Martina Furdek-Hajdin, istaknuvši pritom veliku važnost njihova poslovanja zbog činjenice što zapošljavaju žene koji su zbog osiguranog posla imale mogućnosti ostati živjeti u ribničkom kraju zajedno sa svojim obiteljima.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!