ŽUPANIJA / OPĆINE

nastavljen projekt

I Cetingrad dobio vrtić - uređen u prostorijama škole, mjesta trenutno za 14 mališana

I Cetingrad dobio vrtić - uređen u prostorijama škole, mjesta trenutno za 14 mališana
www.kazup.hr

Nastavljen je tako projekt uređenja vrtića u prostorijama osnovnih škola u onim općinama u kojima do sad predškolskog odgoja nije bilo

- Ovo je još jedan u nizu dječjih vrtića koji se otvara pri školama te se na taj način smanjuju troškovi njihovog rada jer se koristi prostor i resursi škola. S druge strane je to veliki doprinos lokalnim sredinama koje do sada nisu imale mogućnost organiziranog zbrinjavanja i skrbi za predškolsku djecu te će ova mjera sigurno doprinijeti kvaliteti života, smanjenju troškova roditeljima te, u konačnici, demografskom oporavku prostora Karlovačke županije, kazala je dožupanica Vesna Hajsan Dolinar za današnjeg otvorenja dječjeg vrtića u Cetingradu.

Kao i u ostalim općinama u kojima predškolskog odgoja nije bilo, uređen je u prostorijama tamošnje osnovne škole, a trenutno je u vrtiću 14 mališana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Karlovačka županija je u uređenje prostora uložila 400.000 kuna, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja za uređenje kuhinje izdvojilo 100.000 kuna. Mališane je razveselio i dar Županije: 20 romobila te zaštitnih kaciga i štitnika za djecu, kao i set  igračaka.

Izdvojeno


Reci što misliš!