ŽUPANIJA / OPĆINE

MILIJUNSKA INVESTICIJA

Za cestu D-6 Žakanje - Ribnik - Netretić u tijeku priprema projektne dokumentacije za kompletnu obnovu, slijede li radovi prema planu?

Za cestu D-6 Žakanje - Ribnik - Netretić u tijeku priprema projektne dokumentacije za kompletnu obnovu, slijede li radovi prema planu?

Projekt rekonstrukcije dionice države ceste od Jurovskog broda do Netretića trenutno je u fazi izrade projektne dokumentacije.

Od obnove državne ceste od Jurovskog Broda do Netretića možda će ipak nešto biti. Naime, kako je za KAportal potvrdio voditelj tehničke ispostave Hrvatskih cesta u Karlovcu Tomislav Marić, ugovorena je usluga projektiranja kompletne obnove i ishođenja lokacijske i građevinske dozvole za trasu dionice DC6 od Jurovskog Broda do Netretića, s izvođenjem pješačkih staza u naseljima Jurovski Brod, Žakanje, Ribnik i Netretić, te se trenutno izrađuje geodetska snimke s utvrđivanjem postojećeg stanja i istražni radovi trenutnog stanja konstrukcije ceste. 

Inače, javna nabava za usluge projektiranja raspisana je prema planu još u 2019. godini, za što je i Ministarstvo prometa, prema riječima ministra Butkovića, osiguralo i polovicu financijska sredstva. No, odabir projektanta izvršen je tek godinu dana kasnije, u lipnju ove godine, nakon čega je slijedilo i potpisivanje ugovora. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Procijenjena vrijednost investicije rekonstrukcije 18 km dionice državne ceste od graničnog prijelaza Jurovski Brod pa do Netretića iznosi 62 milijuna kuna bez PDV-a, od čega na izrada projektne dokumentacije otpada 2 milijuna kuna. Prema početnim projekcijama plana, financijska sredstva za izvođenje radova planiraju se osigurati već za sljedeću godinu.

Ponovimo, kako su u svibnju ove godine reagirali i načelnici općina Žakanje, Ribnik i Netretić, apelirajući na ubrzanje postupka obnove prometnice D6 od graničnog prijelaza Jurovski Brod preko Ribnika do Netretića navodeći kako je ista od velike važnosti za stanovnike ovog područja, te loša kolnička konstrukcija dodatno narušava sigurnost prometa.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!