ŽUPANIJA / OPĆINE

VELIKI ZNAČAJ ZA MJEŠTANE

Mještani Bukovlja i okolnih sela dočekali otvorenje novog mosta na Mrežnici - sad imaju priliku za razvoj i normalan život

Mještani Bukovlja i okolnih sela dočekali otvorenje novog mosta na Mrežnici - sad imaju priliku za razvoj i normalan život

Nadam se da će ovo biti prilika da mladi ostanu u ovom kraju, da neki drugi mladi pronađu interes da se dosele u ovaj kraj, da nam demografska slika bude bolja, rekla je županica.

Mještani Bukovlja i okolnih sela na desnoj obali rijeke Mrežnice dočekali su taj dan i otvorenje novog mosta koja ih povezuje sa Zvečajem. 

Danas je most vrijedan 9,5 milijuna kuna svečano otvoren, a ovaj projekt nije zaustavila ni globalna pandemija. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Gradnja mosta krenula je u travnju ove godine, za vrijeme koronakrize, kao jedan u nizu projekata Karlovačke županije koji nisu zaustavljeni zbog pandemije. Gradnja mosta je u cijelosti financirana županijskim sredstvima, odnosno Županijske uprave za ceste. Vrijednost investicije je oko 9,5 milijuna kuna, rečeno je na otvorenju.

 Most je zamišljen kao suvremeno i trajno rješenje. Projekt i nadzor potpisuje Alex Kindij, a građevinske radove je izvodila SA Bišćan. Novi armirano - betonski pločasti most je realiziran u 8 mjeseci, a zamijenio je dotrajali pontonski most, ukupne duljine 81,5 metara. Nosivost novoga mosta je znatno veća od postojećega, a njegovu važnost za ovaj kraj istaknula je županica Martina Furdek - Hajdin.

- Ovo je upravo jedna od mjera Karlovačke županije koja pokazuje da naše investicije nisu zaustavljene, a pomogla je građevinskom sektoru da se realizira, ali isto tako i omogućila da  se ovim povezivanjem dviju obala, povezivanjem grada Duge Rese i općine Generalski Stol može revitalizirati ovaj kraj, razvijati turizam, ali i druge gospodarske radnje, kazala je županica.

Smatra da je ovaj projekt i ona snažna demografska mjera koja zaista može omogućiti da su uvjeti života i u ovom kraju jednako vrijedni i jednako dobri kao što je to i u urbanim cjelinama.

- Nadam se da će ovo biti prilika da mladi ostanu u ovom kraju, da neki drugi mladi pronađu interes da se dosele u ovaj kraj, da nam demografska slika bude bolja. Svega ovoga ne bi bilo bez suradnje i grada i općine, svih  institucija koje su sudjelovale u gradnji, ali i nacionalne razine. Neka nam to bude ogledni primjer da bez tog zajedništva naprosto ne može biti realizacije projekata  i zato jesmo tu da služimo zajednici i služimo našim mještanima, kaže županica.

Incijatori ove ideje o gradnji mosta bili su sami mještani Bukovlja zbog čega njegova izgradnja ima još veći značaj, a kako ističe načelnik općine Generalski Stol Alen Halar za njih je to najbolji prebožićni poklon.

- Ovim mostom će život u Gornjem i Donjem Bukovlju dobiti jednu novu dimenziju, podići će se standard, a samim time će i stanovnici imati više motiva za ostati na ovom području. Samim time će se popraviti i demografska slika. Područje desne obale je specifično ima svoju karakteristiku razvoja turizma tako da ovaj most daje blagodat u tom smjeru da se sam turizam u općini Generalski Stol razvija. Zadovoljni smo što su sami stanovnici Bukovlja istaknuli problem starog pontonskog koji nije osiguravao sigurnosno pitanje i bilo kakve radove, rekao je načelnik Generalskog Stola Alen Halar.

Otvorenju mosta su uz županicu i ravnatelja ŽUC-a Stjepana Turkovića prisustvovali i zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar, potpredsjednica Županijske skupštine Jadranka Golubić, gradonačelnik Duge Rese Tomislav Boljar, izvođač radova SA Bišćan, projektant Alex Kindij i predsjednici mjesnih odbora Zvečaj i Bukovlje te mještani ovog kraja.

Izdvojeno


Reci što misliš!