ŽUPANIJA / OPĆINE

DIGITALNA TRANSFORMACIJA

Općina Josipdol uvodi pametne koncepte u svoje poslovanje: Pred nama je digitalna transformacija

Općina Josipdol uvodi pametne koncepte u svoje poslovanje: Pred nama je digitalna transformacija

Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za provedu projekta "eJosipdol" sufinancira iznos od 60 posto.

Općina Josipdol digitalizira svoje poslovanje, a za provedbu projekta pod nazivom „eJosipdol“ ostvarila je sufinanciranje u iznosu od gotovo pola milijuna kuna. Naime, u prosincu 2020. godine, po principu najbrži prst Općini je odobren projekt, koji kako kažu, predstavlja digitalnu transformaciju, odnosno korjenitu promjenu u načinu poslovanja Općine Josipdol.

- Projekt predstavlja prilagodbu Općine Josipdol okruženju koje se neprestano i brzo mijenja, a obuhvaća uspostava GIS-a i platforme Otvorene općine Josipdol te nabavu prateće računalne opreme, poručuju iz općinske uprave.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Aplikacija „Geografsko informacijski sustav“, korist će se kao preglednik prostornih podataka integriran s registrom nekretnina, registrom obveznika komunalne naknade, naknade za odvoz komunalnog otpada, korištenje grobnih mjesta i u potpunosti prilagođen za prihvat modernih web servisa te će omogućiti pregled i upravljanje integriranim podacima, te biti  pristupačna  širokom krugu korisnika. Platforma „Otvorena općina Josipdol“ obuhvatit će programski paket „iTransparentnost“, „iProračun“ i „Uredsko poslovanje“.

- iProračun“ je web rješenje koje će javnosti i građanima dati potpune i pravovremene informacije o prijedlozima proračuna, tekućem proračunu i njegovu izvršenju te će doprinijeti postizanju djelotvornije i transparentnije Općine Josipdol i povećati sudjelovanje javnosti u provedbi javnih politika. iTransparentnost je web rješenje koje će osigurati  javno dostupan, detaljan i ažuran pregled postupaka nabave roba, radova i usluga, potpisanih ugovora, računa dobavljača te isplata iz proračuna prema proračunskim pozicijama čime će se osigurati pristup kvalitetnim i relevantnim informacijama što predstavlja učinkovit mehanizam odgovornosti. Dok će aplikacija „Digitalno uredsko poslovanje“ omogućiti će kontinuiran i automatiziran uvid u digitalne predmet, otvoreno i transparentno komuniciranje sa stanovnicima uz uvođenje online servisa za zaprimanje zahtjeva i digitalnih obrazaca te doprinijeti automatiziranju procesa uredskog poslovanja, pojašnjavaju u nastavku iz Općine Josipdol.

Procijenjena vrijednost cjelokupnog projekta „eJosipdol“ iznosi 825 tisuća kuna, a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancirat će iznos opravdanih troškova u iznosu od 60 posto.  

Izdvojeno


Reci što misliš!