ŽUPANIJA / OPĆINE

izborna godina

Općina Tounj postala gradilište, na nekoliko lokacija izvodi se niz komunalnih projekata - evo što će Tounjci uskoro dobiti

Općina Tounj postala gradilište, na nekoliko lokacija izvodi se niz komunalnih projekata - evo što će Tounjci uskoro dobiti

Prema riječima općinskog načelnika Ivice Salopeka provode se veliki komunalni infrastrukturni radovi u gotovo svim naseljima u općini.

Asfaltiranje nerazvrstanih cesta, obnove društvenih objekata, izgradnje nogostupa, širenje vodovodne mreže samo su neki od aktualnih projekata koji se provodi na području općine Tounj. Prema priopćenju dugogodišnjeg općinskog načelnika Ivice Sopeka, riječ je o velikim komunalnim infrastrukturnim radovima, koji se provode u gotovo svim naseljima u općini.  

Tako je na red došla sanacija cesta oštećenih u izgradnji općinskih vodovoda na području naselja Kamenice, Kukače, Brletića, kao i na području Tounjskog potoka i Tounja. Vrijednost radova iznosi 300 tisuća kuna, a osigurana su u općinskom proračunu. Radovi se provode i na izgradnji novog odmorišta Tounjski potok uz novo uređeni izvor Fontana. Vrijednost investicije u stopostotnom iznosu od 350 tisuća kuna financiraju Hrvatske ceste d.o.o.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tu je i rekonstrukcija novog krovišta na Društvenom domu za potrebe KUD-a Tounjčica, radove izvodi građevinska tvrtka Špelić iz Slunja uz stopostotno financiranje iz EU fondova u iznosu 298 tisuća kuna. Radno je i na Vatrogasnom domu u Zdencu, na kojem se provode radovi koji obuhvaćaju postavljanje krovišta i uređenje okoliša.

- Radovi će se izvoditi u 3 faze sa sredstvima Općine i Karlovačke županije. Planira se velika sala za sastanke, arhiva za potrebe Općine, zatim poslovni prostori i stanovi ukoliko bude zainteresiranih. S obzirom da se radi o objektu površine 800 m2 ove godine planira se staviti krovište nakon 35 -40 godina stajanja. Procijenjena vrijednost radova na objektu je višemilijunska i gradit će se etapno u fazama, ovisno o financijskim mogućnostima i interesu zajednice, pojasnio je načelnik Sopek.

Puno veća aktualna investicija obuhvaća izgradnju nove trafostanice, čime će se poboljšati opskrba električne energije, pogotovo u zimskim mjesecima za naselja Zdenac, Brletiće, Capane Rebroviće i Orljak. Spomenute radove u potpunosti financira HEP- Karlovac.

- Još niz drugih projekata prethodi realizacija u ovoj godini, među kojima su nastavak izgradnje nogostupa, novog rotora na ŽC 3220 i općinskoj cesti tzv. Mostac, nastavak izgradnje šetnice uz Tounjčicu i asfaltiranje preostalih makadamskih cesta, izgradnja nogostupa, nove rasvjete prema Osnovnoj školi Lucija Capan Tounj, zatim izgradnja novog križanja u Kukači prema Kamenici i Slunju i nastavak izgradnje vodovoda za mali broj domaćinstava bez vode u naselju Potok Tounjski, najavio načelnik Sopek.

Izdvojeno


Reci što misliš!