ŽUPANIJA / OPĆINE

VATRU GASI, BRATA SPASI

Danijel Jurkaš na čelu žakanjskih vatrogasaca i narednih pet godina: Modernizacija vatrogastva i dalje je visoko na listi prioriteta

Danijel Jurkaš na čelu žakanjskih vatrogasaca i narednih pet godina: Modernizacija vatrogastva i dalje je visoko na listi prioriteta

U proteklom mandatu VZO Žakanje obnovila je vozni park sa sedam vatrogasnih vozila, a znatna sredstva uložena su i u nabavku opreme.

Vatrogasna zajednica općine Žakanje ima novog, starog predsjednika. U sljedećem petogodišnjem mandatu vodit će je dosadašnji predsjednik Danijel Jurkaš. Tako je, naime, to odlučila izborna skupština zajednice, koja je zbog epidemiološke situacija održana online.

Inače, žakanjska vatrogasna zajednica najbrojnijia je općinska zajednica u županiji, koju čine 725 članova, aktivnih u 11 dobrovoljnih vatrogasnih društava. Ne čudi stoga niti podatak da je općina Žakanje broji najviše vatrogasaca po glavi stanovnika u državi. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako kažu iz VZO Žakanje, iza njih je najuspješniji mandat do sada, obnovljeno je vozni park s sedam vatrogasnih vozila, po dva vozila vatrogasnim društvima u Bubnjarcima, Jurovskom Brodu i Pravutini te jedan u DVD Zaluka, a u tijeku je preuzimanje novog terenskog vozila od Hrvatske vatrogasne zajednice za DVD Žakanje. Osim toga, znatna sredstva uložena su i u nabavku zaštitne opreme.

Prema riječima zapovjednika VZO Tomislava Hrbiljana, godišnje žakanjski vatrogasci odrade desetak intervencija na domaćem terenu, a redovito se odazovu i na dislokacije u ostatku države, kao što su obrane od poplava u Karlovcu, katastrofalan požar u gradu Split, ili na sanaciju posljedica potresa u Lasinji i Glini.

- Upravo zbog nesebičnog davanja dobrovoljaca ali i važnosti ovog poziva uvedene su i beneficije za aktivne operativne vatrogasce, kao što je oslobođenje plaćanje komunalne naknade i isplata satnice za vrijeme provedeno na intervenciji, pojašnjava u nastavku zapovjednik Hrbiljan.

Osim redovitih operativnih aktivnosti, Vatrogasna zajednica općine Žakanje može se pohvaliti i odličnim rezultatima mladeži na natjecanjima, od kojih je najvažnije sudjelovanje muške i ženske mladeži DVD Bubnjarci u 2019. godini i na državnom natjecanju u Zadru.

U narednom periodu, predsjednik VZO Žakanje Danijel Jurkaš najavio je daljnje ulaganje u modernizaciju opreme, osposobljavanje kadrova, provođenju redovitih vježbi i radu s mladima.

Izdvojeno


Reci što misliš!