ŽUPANIJA / OPĆINE

BESPLATAN WIFI SIGNAL

Besplatno surfanje zaživjelo i u Tounju - Općina realizirala europski projekt WiFi4EU, načelnik Sopek: Ovo će najbolje znati iskoristiti naši mladi

Besplatno surfanje zaživjelo i u Tounju - Općina realizirala europski projekt WiFi4EU, načelnik Sopek: Ovo će najbolje znati iskoristiti naši mladi
Tounj , foto ilustracija -Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Osiguranim voucherom u iznosu od 15 tisuća eura, na javnim mjestima postavljeno je nekoliko pristupnih točaka za spajanje na besplatnu WiFi mrežu.

Europski projekt WIFI4EU zaživio i u općini Tounj. Riječ je, naime, o inicijativi Europske komisije koji ima za cilj osigurati visokokvalitetni internet za građane i posjetitelje na javnim mjestima i osigurati besplatno surfanje u svakom gradu i selu u Europskoj uniji.

Nakon pozitivne ocjene na provedenom natječaju, kao i ostalim jedinicama lokalne samouprave Općini Tounj dodijeljen je voucher u iznosu od 15 tisuća eura nakon čega je slijedilo potpisivanje Sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava s Izvršnom agencijom za inovacije i mreže. Kako je pritom naglasio općinski načelnik Ivica Sopek navedenim projektom postavljeno je i instalirano više unutarnjih i vanjskih pristupnih točaka za spajanje na WiFi mrežu čime se znatno podigla razina besplatnog pristupa internetu na području općine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ostvarili smo namjeru da osiguramo besplatan pristup internetu za mještane općine Tounj, što će zasigurno najbolje znati iskoristi oni mlađi, no uzeli smo u obzir i sve veći broj turista koji posjećuju naš kraj. Stoga smo WiFi-em pokrili područja od javnog interesa, kao što su Tounjski most, crkvu sv. Ivana Krstitelja, osnovnu školu, zgradu Općine, centralni trg, vatrogasni dom, rotor državne ceste D23 i županijske ceste 3220, pojašnjava načelnik Sopek, izrazivši pritom zadovoljstvo suradnjom s Hrvatskim Telekomom pri realizaciji ovog projekta.

Izdvojeno


Reci što misliš!