ŽUPANIJA / OPĆINE

PAMETNA OPĆINA

Općina Kamanje ugradit će led rasvjetu s video nadzorom na frekventnijim javnim površinama - cilj je zaštita imovine i ušteda energije

Općina Kamanje ugradit će led rasvjetu s video nadzorom na frekventnijim javnim površinama - cilj je zaštita imovine i ušteda energije

Vrijednost projekta "Pametna općina" iznos gotovo 280 tisuća kuna, a dio sredstva Općina je osigurala iz Fonda za zaštitu okoliša i Karlovačke županije.

Općina Kamanje u provedbi je projekta „Pametna općina“. Riječ je, naime, o projektu uvođenju led sustava javne rasvjete s ugrađenim video nadzorom, koja će se postaviti na frekventnim javnim površinama, a najznačajnija od njih je lokalitet spilje Vrlovke, odnosno Arheološkom parku Kamanje.

Kako pojašnjavaju iz općinske uprave, nova solarna LED javna rasvjeta s ugrađenim video nadzorom postavlja se s ciljem kako bi se podigla sigurnost posjetitelja i imovine, dok se sa suvremenim pametnim LED sustavom svjetiljki omogućuje kontrola svjetlosne emisije bez rasipanja svjetla u okoliš, kao i visoka ušteda potrošnje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Od aktivnosti provest će se ugradnja kandelabera za postavu pametne javne rasvjete, nabava i ugradnja svjetiljki i kamera, opreme za povezivanje kamera, baterijskog napajanja, te nabava aplikacija za upravljanje mrežnim kamerama i za upravljanje svjetiljkama, pojašnjavaju u nastavku iz Općine Kamanje.

Ujedno, najavljuju kako će „pametna“ LED rasvjeta biti postavljena i na ostalim javnim površinama kao što su dječja igrališta, groblja, parkirališta. Ukupna vrijednost projekta iznosi gotovo 240 tisuća kuna, od čega je Općina Kamanje osigurala sufinanciranje iz Fonda za zaštitu okoliša, u iznosu od 78 tisuća kuna, te iz Karlovačke županije, koja participira u projektu s 40 tisuća kuna. Ipak, najveći dio sredstava, u iznosu od 120 tisuća kuna osigurala je Općina sama.

Izdvojeno


Reci što misliš!