ŽUPANIJA / OPĆINE

DAN OPĆINE

Općina Tounj: Načelnik pohvalio dobru suradnju s Karlovačkom županijom, a dobrih želja nije nedostajalo ni od strane županice

Općina Tounj: Načelnik pohvalio dobru suradnju s Karlovačkom županijom, a dobrih želja nije nedostajalo ni od strane županice

Na svečanoj sjednici uručena su javna priznanja pripadnicima vatrogasnog društva, vlč. Josipu Štefančiću te gospodarskim subjektima koji su svojim djelovanjem i trudom dali veliki doprinos za razvoj općine

Prošlog tjedna Općina Tounj obilježila je svoj Dan općine, a na svečanoj sjednici prisustvovala je i županica Martina Furdek Hajdin koja je uz čestitike poručila i kako će Županija uvijek biti potpora u svemu što Općina radi. 

- Zalažemo se da zajedno ostvarimo projekte koji će nam osigurati bolje uvjete za život i ostanak u ovom kraju. Imamo prekrasnu, raznoliku i povijesno značajnu županiju te će udruživanje općina u turističku zajednicu pomoći turizmu i gospodarstvu u daljnjem razvitku. Karlovačka županija uvijek će biti potpora u svemu što Općina čini za dobrobit mještana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tom je prilikom predala ugovor o sufinanciranju projekta "Izvođenje asfalterskih radova na nerazvrstanoj cesti Meašići - Filipovići - Rebrovići u naselju Rebrovići", vrijednosti 90 tisuća kuna, koji je Općina Tounj ostvarila temeljem Programa poticanja ravnomjernog razvitka Karlovačke županije u 2022. godini. Iz Županije napominju kako je za navedeni program, Karlovačka županija u 2022. godini osigurala 1,6 milijuna kuna u cilju poticanja provedbe projekata od značaja za ujednačeni razvitak županije. 

Načelnik Općine Tounj Ivica Sopek naglasio je dobru suradnju s Karlovačkom županijom, a ponajviše u pogledu obrazovanja i pružanja zdravstvene zaštite mještanima Općine i okolnih mjesta. 

Naime, u Tounju je prije tri godine otvoren prvi predškolski odgojno - obrazovni program pri Područnoj školi Lucije Capan Tounj. Danas u vrtić polazi 19 djece u dobi od 3 do 7 godina. Obzirom na popunjenost kapaciteta, u tijeku je realizacija programa male škole koju bi pohađala djeca neposredno prije polaska u školu.

Na svečanoj sjednici uručena su javna priznanja pripadnicima vatrogasnog društva, vlč. Josipu Štefančiću te gospodarskim subjektima koji su svojim djelovanjem i trudom dali veliki doprinos za razvoj općine. 

Izdvojeno


Reci što misliš!