ŽUPANIJA / OZALJ

Zadnja ovogodišnja sjednica ozaljskog gradskog vijeća bez aktualca - blagdanski ugođaj im ne dozvoljava "teške teme"

Zadnja ovogodišnja sjednica ozaljskog gradskog vijeća bez aktualca
- blagdanski ugođaj im ne dozvoljava
Sjednica Gradskog vijeća Grada Ozlja

Gradsko vijeće Grada Ozlja odradilo je i zadnju sjednicu u ovoj godini, 21. u ovom mandatu i sedmu u godini, ovaj puta bez aktualca, a razlog leži u uobičajnoj praksi na kraju godine u blagdanskom vremenu.

No, ne znači da oporba nije našla „prostora“ za komentiranje aktualnosti izvan tema dnevnog reda. Pa se tako i aludiralo na članak KAportala o održavanju županijskih cesta na području Grada Ozlja kao i na demantij ravnatelja Županijske uprave za ceste Stjepana Turkovića, pozivajući vladajuće zašto nisu informirali o ulaganjima od 3 milijuna kuna o kojima ravnatelj govori.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim tehničkih odluka, na dnevnom redu bile su treće, ujedno i zadnje izmjene i dopune proračuna 2019. godine, prema kojima Grad Ozalj zaključuje godinu s proračunom od 48,1 milijuna kuna. Najznačajniji udio u ukupnim prihodima proračuna je prihod od poreza koji u gradu Ozlju u 2019. godini iznosi gotovo 27 milijuna kuna, zatim slijede prihodi iz subjekata međunarodnih organizacija, prijenosa EU sredstva i kapitalnih pomoći državnog proračuna u iznosu 10,2 milijuna kuna.

S druge strane najznačajniji udio u ukupnim rashodima u 2019. godini je aktualni projekt proširenja Dječjeg vrtića Zvončići prikazan u proračunu za ovu godinu u iznosu od 8,1 milijuna kuna, zatim održavanje i izgradnja komunalne infrastrukture u iznosu od gotovo 18 milijuna kuna. Među proračunskim korisnicima Grada Ozlja, najviše sredstva u iznosu od 4 milijuna kuna godišnje odlazi za funkcioniranje Dječjeg vrtića Zvončići.

Izmjene proračuna i poravnavanje plana oporbi je nedostatan, s druge strane gradskoj upravi u skladu si očekivanjima i planovima obzirom na presporu evaluaciju ugovorenih projekata.

KAportal.hr


Reci što misliš!