ŽUPANIJA / OZALJ

Izbor NAJkupališta 2017. uz Karlovačko: Ozalj ima još jedan turistički adut - kupalište na Kupi

Izbor NAJkupališta 2017. uz Karlovačko: Ozalj ima još jedan
turistički adut - kupalište na Kupi

Jedno od kupališta koje je dodatno opremljeno i uređeno u odnosu na proteklu sezonu je ono u Ozlju na rijeci Kupi. Kakav je ugođaj uživati na ovoj rijeci s pogledom na stari grad i povijesnu "munjaru" dobro znaju domaći ljudi i vikendaši, no u zadnje vrijeme Ozalj je sve primamljiviji i brojnim turistima i izletnicima, posebno onima iz glavnog grada.

Uređuje se novo kupalište

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No Grad Ozalj nije stao na uređenju postojećeg kupališta već je krenuo s uređenjem novog, kod "stare hidrocentrale". Tamo se, javljaju iz Grada, upravo izvode pripremni radovi za postavljanje sanitarnih čvorova i

 spremišta za potrebe kupališta, komunalni priključci vode, kanalizacije i struje te uređenje pristupne prometnice, parkirališta i platoa oko novih objekata, dok je planiran završetak ove faze početak rujna.

Dok se novo kupalište ne otvori, idemo na ovo postojeće. Još prije nekoliko godina kupalište u Ozlju dobilo je popratne sadržaje - drveni splav, igralište za odbojku, mjesta za presvlačenje, viseće ležaljke, klupe i roštilje.

Kafić radi punom parom

No za razliku od prošle godine, kafić na plaži sad radi "punom parom", pa je ugođaj ljetnog druženja na obali rijeke još bolji i potpuniji. Uz točeno Karlovačko i ozaljska plaža je tako postala dnevni boravak brojnih Ozaljčana tijekom ljeta.

Osim kupača rijeka Kupa u Ozlju oduvijek je bila primamljiva i ribičima. Rijeka je zbog brane ovdje puno plića nego podno Starog grada, no čista je i protočna, a dno je kamenito. Kupa ima svoje čari, drukčija je od Korane, Mrežnice ili Dobre, pa ako želite malu promjenu, svakako je treba isprobati u Ozlju. Ovaj je idiličan gradić pravo mjesto za izlet, a do njega se osim automobilom može brzo doći i vlakom.

OCJENE KAportala:

– Prirodne ljepote 3,5 – Uređenost kupališta 4,0 – Popratni sadržaji 4,0 – Čistoća vode 3,5 – Ugostiteljska ponuda 3,5

UKUPNO 18,5

Izdvojeno


Reci što misliš!