ŽUPANIJA / OZALJ

JAVNI PROGRAMI

Grad Ozalj za djelovanje 18 udruga osigurao godišnja sredstva od 180 tisuća kuna - evo u što će biti utrošena

Grad Ozalj za djelovanje 18 udruga osigurao godišnja sredstva od 180 tisuća kuna - evo u što će biti utrošena

Usprkos epidemiji i ograničenjima, udruge civilnog društva na ozaljskom području uspjele su provesti kvalitetno osmišljene programe i osigurati financijsku potporu Grada Ozlja.

Grad Ozalj u ovoj godini dodijelio je 180 tisuća kuna za provedbu projekata udruga i organizacija civilnog društva, što je očekivano manje od planiranih proračunski sredstva zbog izazovnih uvjeta prouzročenim epidemijom.

Na potpisivanju ugovora s predstavnicima udruga, gradonačelnica Gordana Lipšinić istaknula je zadovoljstvo kontinuitetom njihova rada, čiji rezultati su upravo prepoznati projekti kao kvalitetno osmišljeni programi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradonačelnica je pritom napomenula kako su ove godine, zbog specifične situacije, sredstva za udruge umanjena jer se neki projekti neće moći u potpunosti provesti, ali je osigurana potpora za programe koji će biti realizirani.

Odlukom o dodjeli financijskih potpora osigurana su sredstva za ukupno 18 projekta i 13 udruga, među njima su u području kulture KUD Vivodina u ukupno iznosu potpore od 10 tisuća kuna za provedbu dva projekta „Jesen u Vivodini 2020“ i „Oživljavanje vivodinske baštine“, KUD Ključ Trg u istom iznosu za projekte „Tamburom uz Kupu“ i „Trška jalba“ te KUD Vrhovac za projekt „Vrhovačka tradicijska kuća“.

Na području tehničke kulture potporu Grad Ozalj osigurali su Tehno Oz za projekt „STEM inkubator“ u iznosu od 10 tisuća kuna i Radio Klub Ozalj „Radio Tesla“ u iznosu od 15 tisuća kuna.

U kategoriji organizacija civilnog društva Udruzi vinara Ozalj za provedbu manifestacije „Dani vina Vivodina“ dodijeljen je iznos 5 tisuća kuna, Udruzi vinara Trs „Vrhovac 2020“ iznos od 3 tisuće kuna, UDVRD Ozalj za provedbu „Aktivnosti u domu 2020“ i „Obilježavanje 2020“ 10 tisuća kuna, Društvo naša djeca za provedbu „Dječjeg gradskog vijeća“, „Za djecu i obitelj“ i „Zdrav kao zmaj“ 23 tisuće kuna, Matica umirovljenika Ozalj za provedbu „Akcija+zabava=zdravlje i optimizam“ 5 tisuća kuna, Crveni križ Ozalj za redovnu aktivnost „Dnevni boravak za strije osobe“ 5 tisuća kuna te Karlovačkim bubnjarima za provedbu programa „U Ozlju 2020“ 3 tisuće kuna. Za potpore male vrijednosti, Udrugu antifašista Karlovac u svrhu očuvanja kulturne i spomeničke baštine dodijeljen je iznos od tisuću kuna.

 

Izdvojeno


Reci što misliš!