ŽUPANIJA / OZALJ

NAGRADA "STJEPKO TEŽAK"

U sjećanje na veliku ljubav Petra i Katarine Zrinski u tijeku prijave za osmi međunarodni književni natječaj "Moje drago serce"

U sjećanje na veliku ljubav Petra i Katarine Zrinski u tijeku prijave za osmi međunarodni književni natječaj
Stari grad Ozalj

U tijeku je književni natječaj za prijavu kratkih ljubavnih priča pod nazivom "Moje drago serce" ozaljske knjižnice i čitaonice Ivana Belostneca te ogranka Matice hrvatske Ozalj.

Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca Ozalj i ogranak Matice hrvatske u Ozlju i ove godine pod pokroviteljstvom Karlovačke županije, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Ozlja, organiziraju Međunarodni književni natječaj za najbolju kratku ljubavnu priču "Moje drago serce". Natječaj nosi ime po slavnom pismu Petra Zrinskog koje je noć uoči smaknuća uputio voljenoj supruzi Katarini, a koje započinje riječima "Moje drago serce" i svjedoči o velikoj povijesnoj ljubavi.

Kako pojašnjava ravnatelj knjižnice Bogdan Bošnjak, pravila natječaja "Moje drago serce" 2021. su priče trebaju biti ljubavne i vezane uz Ozalj, napisane na hrvatskom jeziku, ne duže od pet kartica teksta i ne smiju biti već objavljene.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Priče se šalju u elektroničkom obliku na e-mail adresu k[email protected] do 30. travnja 2021. godine, a vrednovat će ih stručno povjerenstvo u sastavu prof. dr. Julijana Matanović, književnica, prof. dr. Dubravka Težak te Jasmin Imamović, književnik.

Nagrada za najbolje priče nosi naziv “Stjepko Težak” u spomen na velikog hrvatskog jezikoslovca rođenog u Ozlju, a dodjeljuju se tri novčane nagrade, u iznosu od 5 tisuća kuna za prvu nagradu, 3 tisuća za drugu nagradu, 1500 kuna za treću nagradu, te još sedam priča bit će posebno pohvaljeno i nagrađeno prigodnim darovima.

Imena najuspješnijih autora i naslovi njihovih priča bit će objavljeni u lipnju 2021. na web i Facebook stranici Gradske knjižnice i čitaonice Ivana Belostenca Ozalj, a termin dodjele nagrade "Stjepko Težak" bit će objavljen naknadno, naglašavaju organizatori.

Izdvojeno


Reci što misliš!