ŽUPANIJA / OZALJ

POZIV GRAĐANIMA

Participativno budžetiranje novi je alat Grada Ozlja - građani sami predlažu koju površinu u njihovom susjedstvu na koji način urediti

Participativno budžetiranje novi je alat Grada Ozlja - građani sami predlažu koju površinu u njihovom susjedstvu na koji način urediti

Grad Ozalj odlučio je sustavno krenuti u otvoreno sudjelovanja građana u rješavanju lokalne komunalne problematike.

U cilju podizanja transparentnosti i značajnijeg uključivanja svih svojih stanovnika, Grad Ozalj pokrenuo je program participativnog budžetiranja. Kako pojašnjavaju iz Grada, riječ je o aktivnostima odnosno malim komunalnim akcijama uređenja objekta komunalne infrastrukture ili “komunalni prioriteti mjesnih odbora“ s ciljem poboljšanja komunalnog standarda, kao i ujednačavanja standarda opremljenosti mjesnih odbora.

Gradonačelnica Lidija Bošnjak je za KAportal komentirala kako su predstavnici mjesnih odbora upoznati na sastanku s ovom inicijativom i zadovoljni su što će im biti omogućeno sudjelovati u kreiranju komunalnih prioriteta u njihovim mjesnim odborima s ciljem podizanja kvalitete života, te su već najavili neke ideje, kao primjerice uređenje dječjih igrališta, zelenih površina, nabavke klupa, prometnih znakova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Inače, mala komunalna akcija određuju se u visini do 20 tisuća kuna po mjesnom odboru, a o svim prikupljenim prijedlozima na zajedničkom sastanku raspravljaju predsjednici mjesnih odbora, predstavnici komunalnih poduzeća te predstavnici Odsjeka za urbanizam i komunalne poslove Grada Ozlja. Odluku donose sukladno kriterijima koje će, na prijedlog gradskog Odsjeka za urbanizam i komunalne poslove, većinom glasova usvojiti svi predstavnici.

Prvi ovakav javni poziv zainteresiranim vijećima mjesnih odbora, građana i udruga traje do 10. rujna, a isti se najavljuje i u ožujku sljedeće godine. 

Izdvojeno


Reci što misliš!