ŽUPANIJA / OZALJ

ZA SVE UZRASTE

Nad Ozljem i ove godine letjeli elektroni - dvodnevna radionica Radio kluba Ozalj i Tehno Oz-a privukla posjetitelje i zaljubljenike u tehničke aktivnosti

Nad Ozljem i ove godine letjeli elektroni - dvodnevna radionica Radio kluba Ozalj i Tehno Oz-a privukla posjetitelje i zaljubljenike u tehničke aktivnosti

Radionica "Elektroni nad Kupom" provodi se gotovo svakog ljeta na ozaljskom kupalištu, a cilj joj je popularizacija tehničkih aktivnosti među djecom i mladeži.

Jedne od najaktivniji ozaljskih udruga, Radio klub Ozalj i Tehno OZ, uspješno su priveli kraju i ovogodišnju radionicu „Elektroni nad Kupom“, na kojoj su kroz dva dana na gradskom  kupalištu prezentirali aktivnosti kojima se bave. Kako i sami organizatori kažu, cilj ovakvih događanja prvenstveno je popularizacija tehničkih aktivnosti među djecom i mladeži.

- Ove godine je naša Udruga može se reći pripremila za svakog ponešto. Tako smo za one najmlađe, djecu predškolske dobi, pripremili radionicu programiranja simpatičnih robot-pčelica pod imenom BeeBot, dok je utrka mBota, bila zamišljena za one malo starije, učenike nižih razreda. Zadatak je bio vrlo jasan, potrebno je bilo u što kraćem vremenu prijeći poligon, a vjerujte to nije bilo ni malo lako, pa je robot često završavao u zidu, na jednom kotaču ili pak van samog poligona - kažu iz Tehno Oza.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najzahtjevnija radionica, prema voditeljima bila je ona u kojoj su sudionici projekta „Automatiziraj se“ izrađivali daljinske upravljače za robote koje su samostalno izradili. U sklopu ove radionice polaznici su mogli naučiti na koji se način izrađuju štampane pločice, a zatim su prema električnoj shemi zalemili komponente na pripremljene pločice.

Ujedno, za sve posjetitelje gradskog kupališta pripremili su i jedno malo iznenađenje u obliku igre koju su samostalno izradili. Igrači su se podijele u dva tima i pomoću pištolja na vodu morali su što preciznije gađati mete.

- Igra je kroz cijeli dan privlačila veliki broj posjetitelja, a u igri je jedan od boljih rezultata ostvarila i naša gradonačelnica Lidija Bošnjak. Možemo reći da iako nam je dio planiranih aktivnosti  pokvarila kiša, u potpunosti smo zadovoljni s radionicama, s brojem polaznika i ostvarenim rezultatima – poručuju organizatori.

Izdvojeno


Reci što misliš!