ŽUPANIJA / OZALJ

NEMA SLUHA?

Ozljani ponovno vode bitku s HŽ-om - s početkom škole ostaju bez linije jutarnjeg vlaka, Grad opet reagirao na usklađivanje voznog reda po potrebama putnika

Ozljani ponovno vode bitku s HŽ-om - s početkom škole ostaju bez linije jutarnjeg vlaka, Grad opet reagirao na usklađivanje voznog reda po potrebama putnika

S početkom školske godine, HŽ već je najavio ukidanje linije vlaka s polaskom iz Ozlja oko šesti sati, koja je ponovno privremeno prometovala u ljetnim mjesecima.

Hoće li građani Ozlja za manje od dva tjedna ostati ponovo bez jutarnje linije putničkog vlaka prema Karlovcu? Odgovor na ovo pitanje u ovom trenutku možda ne znaju niti same Hrvatske željeznice. Naime, problem javnog prijevoza i prometnog povezivanja Grada Ozlja s Karlovcem odnosno Zagrebom nije nepoznanica, te traje dugi niz godina. Od autobusnih linija, prometuju samo školske, i eventualno ljetne koje sufinancira Grad, a vlakovi voze nekoliko puta dnevno, no onda kad bi trebali, baš i ne.

Svjesna ove problematike je i gradonačelnica grada Ozlja Lidija Bošnjak, koja, kako je kazala u razgovoru za KAportal, redovito pregovara o usklađivanju linija s potrebama putnika.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Razumijem zabrinutost građana, posebice roditelja učenika srednjih škola te radnika koji svakodnevno putuju na posao vlakom. Uspjeli smo, tijekom ljetnih mjeseci, dogovoriti vozni red koji je odgovarao potrebama naših sugrađana. Osim toga, unatoč malom broju putnika tijekom ranijih godina, Grad je uveo i ljetnu autobusnu liniju na relaciji Vrhovac - Karlovac, koja prometuje jednom tjedno, petkom, do 3. rujna, kaže nam gradonačelnica.

S početkom školske godine, HŽ već je najavio ukidanje linije vlaka s polaskom iz Ozlja oko šesti sati, koja je ujedno, kako kažu i sami putnici, nakon školskih linija jedina koja broji znatan broj putnika. No, gradonačelnica Bošnjak potvrdila je za KAportal kako to nije dobro rješenje za građane grada Ozlja niti ga neće podržati.

- U stalnom smo kontaktu s Hrvatskim željeznicama te mogu reći da sam, u dogovoru s građanima Grada, uputila primjedbe na nacrt voznog reda 2021/2022. s ciljem ukidanja nepotrebne linije u 4:50 i osiguravanja prijevoza linijama u 5:50 i 7:00 sati, dodaje Bošnjak.

Hoće li u konačnici i odluka HŽ ići u tom smjeru, putnici će znati ubrzo. 

Izdvojeno


Reci što misliš!