ŽUPANIJA / OZALJ

GRADNJA NA KUPI

Most na Kupi u Gornjem Pokupju u završnoj fazi - iz Hrvatskih cesta pojasnili zašto će se toliko voziti obilazno, nisu svi zadovoljni

Most na Kupi u Gornjem Pokupju u završnoj fazi - iz Hrvatskih cesta pojasnili zašto će se toliko voziti obilazno, nisu svi zadovoljni

Kako se postojeća cesta spušta za 2 metra, nema načina da bi se moglo osigurati odvijanje promet za vrijeme izvođenja radova, te će cesta biti zatvorena od 15. rujna do 15. studenog

Radovi na gotovo najvećem kapitalnom projektu u Karlovačkoj županiji, izgradnji mosta u Gornjem Pokupju, u završnoj je fazi. Kako je ujedno na današnjoj konferenciju povodom zatvaranja ceste DC228 kod samog gradilišta kazao Darko Šošić, direktor Sektora za pripreme, građenje i rekonstrukciju Hrvatskih cesta, sama čelična konstrukcija mosta je dovršena, te se sada obavljaju radovi na pripasavanju postojećih prometnica i instalacija, koje se nalaze uz cestu.

- Kako se postojeća cesta spušta za 2 metra, nema načina da bi se moglo osigurati odvijanje prometa za vrijeme izvođenja radova, te smo zbog sigurnosti i tehnologije izvođenja radova, primorani zatvoriti cestu od 15. rujna do 15. studenog, pojasnio je direktor Šošić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, svi radovi na projektu 15. studenog neće biti gotovi, prema riječima direktora Šošić, radit će se do 28. veljače 2022. godine, od kad je ujedno i ugovorni rok izvođača radova na završetku radova na objektu i pristupnim cestama.

A temu stanja obilaznih pravaca, zbog najavljenog zatvranja DC 228, otvorila je gradonačelnica grada Ozlja Lidija Bošnjak, traživši od nadležnih, ŽUC-a Karlovac i Zagrebačke županije, te grada Karlovca sanaciju i održavanje prometnica.

- I Grad Ozalj kao i Karlovačka županija pobrinuli smo se na vrijeme uputiti dopise nadležnima za sanaciju određenih dionica alternativnih pravaca i neki su postupci već u tijeku. Sve će biti spremno 15. rujna kako nam je i obećano, kada ujedno dolazi do zatvaranja mosta, dodala je gradonačelnica Bošnjak.  

To je ujedno i potvrdio gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić, kazavši kako se već krenulo s pojačanim održavanjem pojedinih dionica i to će se nastaviti i narednih dva mjeseca. Ujedno, Emilija Zaborski ispred ŽUC-a Karlovac, najavila je sanaciju asfaltnog kolnika od raskrižja županijske ceste 3099 Vrhovac – Zajačko selo do vatrogasnog doma u Podbrežju u dužini 1150m, vrijednosti 930 tisuća kuna, a čiji će radovi krenuti odmah nakon otvaranja za promet DC228. 

Izdvojeno


Reci što misliš!