ŽUPANIJA / OZALJ

KOŠTAT ĆE 2 MILIJUNA KUNA

Sad već bivši ravnatelj ŽUC-a S. Turković najavio i obnovu mosta u centru Ozlja - investicija od dva milijuna kuna ipak tek sljedeće godine?

Sad već bivši ravnatelj ŽUC-a S. Turković najavio i obnovu mosta u centru Ozlja - investicija od dva milijuna kuna ipak tek sljedeće godine?

Rekonstrukcijom kolnika u Podbrežju kao i obnovom mosta u centru grada, glavni prometni pravac iz Ozlja prema Krašiću, odnosno Zagrebačkoj županiji bit će gotovo u potpunosti saniran.

Stjepan Turković, sad već bivši ravnatelj Županijske uprave za ceste Karlovac, odgovarajući na pitanje vijećnika Hrvoja Zoretića (HDZ) oko stanja obilaznih puteva u Ozlju prema Karlovcu, naglasio je prije svega kako ŽUC i Hrvatske ceste imaju jako dobru suradnju. Zahvaljujući tome, dodao je Turković, županijski obilazni putevi zbog zatvaranja DC228 kod gradilišta novog mosta u Gornjem Pokupju, na vrijeme su pripremljeni.

Osim toga, kao naknadu štete Županijska uprava za ceste sklopila je sporazum s Hrvatskim cestama, upravo kako bi se navedene prometnice rekonstruirale, i to odmah nakon puštanja u promet državne ceste i otvaranja novog mosta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Sporazum s HC definira aktivnosti i regulira obveze u financiranju radova na županijskoj prometnici 3297 Ozalj – Krašić u mjestu Podbrežje, vrijednosti radova na rekonstrukciji u dužini 1.100m iznosit će 995 tisuća kuna. Nakon toga krenut će se i na obnovu mosta Ozalj u centru grada, vrijednosti radova gotovo 2 milijuna kuna, izvjestio je Turković, te dodao kako u isto vrijeme, ŽUC zaista vodi brigu da i lokalna cesta kroz Zorkovac lijevi i županijska cesta u Tomašnici do Jaškova, budu cijelo vrijeme sigurne za promet.

Redovito se, kaže, održavaju bankine, saniraju udarne rupe i pazi na prometnu signalizaciju koja je sad tamo dodatno postavljena.

Takav režim održat će se sve do 15. studenog ove godine, do kada bi trebala bi zatvorena za promet DC228 u Gornjem Pokupju.

Izdvojeno


Reci što misliš!