ŽUPANIJA / OZALJ

BEZ DEFINIRANOG ROKA

Projekt rekonstrukcije DC228 kroz Ozalj još uvijek bez građevinske dozvole, no zna se da će investicija bit teška oko 60 milijuna kuna

Projekt rekonstrukcije DC228 kroz Ozalj još uvijek bez građevinske dozvole, no zna se da će investicija bit teška oko 60 milijuna kuna

Projekt rekonstrukcije, dužine 8,6 km, obuhvaćao bi izgradnju nogostupa, pješačkih odnosno biciklističkih staza uzduž cijele dionice te u konačnici presvlačenje kolnika.

Još uvijek se ne zna kada bi trebali početi radovi na rekonstrukciji državne ceste D228 kroz grad Ozalj, no na projektu se kontinuirano radi. Potvrdili su to iz Hrvatskih cesta na upit KAportala.  

- Do sada su napravljeni idejni projekti i ishođena lokacijska dozvola. Glavni projekti su na 95% izvršenosti, parcelacijski elaborati su izrađeni i ovjereni, osim k.o. Ozalj koja bi trebala biti ovjerena ovih dana, pojašnjavaju.  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hrvatske ceste započele su i sa prikupljanjem dokaza pravnog interesa, nakon čega slijedi i podnošenje zahtjeva za građevinsku dozvolu, a iz HC kažu nam da je to planirano za sredinu ove godine. 

- Početak realizacije radova bit će moguć po dobivenoj građevinskoj dozvoli i završenoj provedbi postupka javne nabave. Procjena vrijednosti je oko 60 milijuna kuna, dodaju u nastavku.  

Inače, projekt rekonstrukcije, dužine 8,6 km, obuhvaćao bi izgradnju nogostupa, pješačkih odnosno biciklističkih staza uzduž cijele dionice te u konačnici presvlačenje kolnika uz nužno „peglanje“ trase na pojedinim dijelovima zbog lošeg tlocrtnog i visinskog dijela postojećeg stanja. 

Početak rekonstrukcije dionice očekuje se na poziciji Golog vrha, odnosno kod gabionskog zida napravljenog 2019. godine, a kraj u Gornjem Pokupju, kod skretanja za Jaškovo. Najveći dio prati postojeću trase ceste, koja će biti kontinuirane širine voznog traka 3 metra te zajedno s rubnom trakom iznosit će 6,40 metara. Nove pješačke i biciklističke staze širine 2,35 metara započinju s lijeve strane na početku Karlovačke ceste u smjeru Karlovca, dok s desne strane širina pločnika ostaje ista. 

Izdvojeno


Reci što misliš!