ŽUPANIJA / OZALJ

SJEĆANJE NA SLAVU

Ozalj će i ovog ožujka biti u znaku Slave Raškaj - posebna zanimljivost je predstavljanje dvije nove slike u stalnom postavu muzeja

Ozalj će i ovog ožujka biti u znaku Slave Raškaj - posebna zanimljivost je predstavljanje dvije nove slike u stalnom postavu muzeja

Bit će predstavljene i nove turističke atrakcije u Ozlju – šetnica uz Kupu i oslikane stepenice kod HE Munjara te nove drvene stepenice do OŠ Slava Raškaj.

Sedmu godinu zaredom u Ozlju je ožujak u znaku programa posvećenih sjećanju na veliku slikaricu Slavu Raškaj.

Ova čuvena ozaljska slikarica je iznimno voljela prirodu i proljeće, što dokazuju njene brojne slike s motivima proljeća u Ozlju. Grad Ozalj tradicionalno u ožujku odaje počast genijalnoj slikarici i ovim programom se ponosno sjeća njenih remek-djela, zajedno s brojnim ljubiteljima umjetnosti, iz svih krajeva. Podsjetimo, u travnju 2019. godine pridružio se i kulturnoj Ruti impresionizma, kao prvi grad na ovoj ruti u Hrvatskoj.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Zavičajnom muzeju Ozalj tako će 5. ožujka u 18 sati biti predstavljene dvije nove slike u bogatom fondu autoričinih djela, a koje posjetitelji mogu pogledati u okviru stalnog postava.

Dva vikenda će svi gosti, u stručnoj pratnji vodiča, moći proći turističku rutu „Teslinim svjetlom tragovima Slave Raškaj“. Polazak je u 10:30 sati iz Etno parka Ozalj, a šetnja do Starog grada traje otprilike tri sata. Tom prigodom će biti predstavljene i nove turističke atrakcije u Ozlju – šetnica uz Kupu i oslikane stepenice kod HE Munjara u okviru projekta Tesla Ozalj Festival, odnosno nove drvene stepenice do OŠ Slava Raškaj.

U centru Ozlja, ispred popularne Humičke svake subote od 9:00 sati bit će predstavljeni rezultati projekta Susret s rijekom – multimedijalni sadržaji (VR naočale, informacijski centar, hologram), uz turističku šetnju i upoznavanje s bioraznolikošću Kupe. Na istom mjestu predstavit će se lokalni proizvođači hrane OPG, uz nastup sastava La Papa iz Zagreba.

U popratnom programu vrijedi izdvojiti aktivnosti u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ozalj - posebno izdanje kviza 25.3., posvećeno upravo slikarstvu i umjetnosti, te izložbu dječjih radova inspiriranih Slavom Raškaj, otvorenu tijekom cijelog mjeseca. U Društvenom centru Ozalj organizirane su četiri likovne radionice u tehnici akvarel, a u OŠ Slava Raškaj pripremljen je tradicionalno bogat program obilježavanja Dana škole 29.03.

Također, moguće je tijekom ožujka u Zavičajnom muzeju Ozalj pogledati Izložbu slika „Tri kontrasta slikarskoga koda” (autorice Marija Pukec Žigić, Danijela Makoš Repaja, Branka Vrbanić).

Izdvojeno


Reci što misliš!