ŽUPANIJA / OZALJ

SUBOTA U OZLJU

Završava mjesec Slave Raškaj u Ozlju! Turistička zajednica područja Kupa pripremila bogat program

Završava mjesec Slave Raškaj u Ozlju! Turistička zajednica područja Kupa pripremila bogat program
Visit Ozalj

I ove subote će svi gosti, uz besplatno stručno vodstvo, proći turističku rutu "Putevima Slave Raškaj". Polazak je u 11 sati iz Etno parka Ozalj, a šetnja do Starog grada traje otprilike 3 sata

Na samom kraju mjeseca ožujka, koji se u Ozlju tradicionalno obilježava u čast velikoj slikarici Slavi Raškaj, Turistička zajednica područja Kupa organizirala je još nekoliko zanimljivih događanja koji će se održati u subotu 25. ožujka.

U centru Ozlja, ispred popularne Humičke i ove subote od 10 sati bit će predstavljeni rezultati natječaja Cvijet na Kupi 2022 - izbor najljepše okućnice i/ili balkona privatne kuće ili zgrade, na području cijelog područja, a koji je organiziran s ciljem očuvanja i uređenja okoliša te poboljšanja boravka turista. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Premijerno će se predstaviti i nova turistička karta cijelog našeg područja, koja obuhvaća korisne informacije za sve posjetitelje, te se nalazi u interaktivnom obliku i na web stranici Turističke zajednice. Nova karta izrađena je uz potporu HTZ i Karlovačke županije.

- Također, predstavit ćemo i rezultate projekta Susret s rijekom – multimedijalni sadržaji (VR naočale, informacijski centar) za upoznavanje s bioraznolikošću Kupe. Na istom mjestu predstavit će se lokalni proizvođači hrane OPG Denis Balić iz Kašta, OPG Mili mali iz Zajačkog Sela, Holy Donut iz Karlovca, uz akustični nastup Tomice Jambrošića, kažu u lokalnoj Turističkoj zajednici.

I ove subote će svi gosti, uz besplatno stručno vodstvo, proći turističku rutu "Putevima Slave Raškaj". Polazak je u 11 sati iz Etno parka Ozalj, a šetnja do Starog grada traje otprilike 3 sata.  

Iz Turističke zajednice podsjećaju na sjajnu izložbu slika iz zbirke kolekcionara Admira Glavaša „Slava moderni”. Na izložbi u Zavičajnom muzeju Ozalj su izložena djela Slave Raškaj, Vlahe Bukovca, Bele Čikoš Sesije,Filipa Konrada, Ivana Tišova, Klementa Crnčića, Roberta Auera, Otona Ivekovića, Celestina Medovića, Ferde Kovačevića, Zorana Musića. Izložba će biti otvorena do 11. travnja.

Sve najave svi zainteresirani mogu pratiti i na društvenim mrežama Visit Kupa te mrežnoj stranici TZP područja Kupa

Izdvojeno


Reci što misliš!