ŽUPANIJA / OZALJ

NACIONALNI FOND

Ministarstvo regionalnog razvoja raspodijelio 5,3 milijuna eura za regionalni razvoj, sredstva osigurali i Grad Ozalj i OŠ Slava Raškaj Ozalj

Ministarstvo regionalnog razvoja raspodijelio 5,3 milijuna eura za regionalni razvoj, sredstva osigurali i Grad Ozalj i OŠ Slava Raškaj Ozalj
Grad Ozalj

Ministar je istaknuo kako ujednačen regionalni razvoj trajno ostaje jedan od najvažnijih prioriteta Vlade te će se i dalje nastaviti s provođenjem nacionalnih mjera za ostvarenje rasta i razvoja svih krajeva Republike Hrvatske

U Pleternici je ministar Šime Erlić predstavnicima jedinica lokalne i regionalne samouprave 7 županija Panonske Hrvatske dodijelio ugovore iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice te Programa podrške regionalnom razvoju.

Radi se o 157 ugovora u ukupnom iznosu od 5,3 milijuna eura, a ovim se sredstvima doprinosi gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji, odnosno bržem ostvarenju razvojnih potencijala ovog područja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je Gradu Ozlju sredstva za projekt "Izgradnja prometnice u poduzetničkoj zoni Lug". 

Prema potpisanom ugovoru Ministarstvo iz Programa podrške regionalnom razvoju sufinancira izvršene radove u 2023. godini u iznosu od 60 tisuća eura na projektu izgradnja prometnice u poduzetničkoj zoni Lug, od križanja s cestom ŽC 3144 do Reciklažnog dvorišta. 

Kako pojašnjavaju iz gradska uprave, ovim projektom podiže se nivo komunalnog standarda u području poduzetničke zone Lug u Ozlju, odnosno kvaliteta prometnice ali poboljšanju ukupne komunalne opremljenosti poduzetničke zone. 

U sklopu istog Programa kojim se doprinosi gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji, Karlovačka županija ostvarila je sredstva za Osnovnu školu Slava Raškaj Ozalj u iznosu od 60 tisuća eura za projekt preuređenja kuhinje i blagovaonice. Ugovor o dodjeli sredstava uručen je ravnateljici škole Gordani Basar.

Ovom prilikom ministar je istaknuo kako ujednačen regionalni razvoj trajno ostaje jedan od najvažnijih prioriteta Vlade te će se i dalje nastaviti s provođenjem nacionalnih mjera za ostvarenje rasta i razvoja svih krajeva Republike Hrvatske.
 
- Iznimno sam zadovoljan što će ovi projekti pomoći u realizaciji cijelog niza novih javnih, kulturnih, društvenih i gospodarskih sadržaja diljem panonskih županija koje su preuzele ova sredstva. Iako projekti nisu veliki kao oni financirani EU sredstvima, izuzetno su važni pa zato svake godine osiguravamo sve veća sredstva s ciljem ravnomjernog razvoja cijele svih dijelova Hrvatske, zaključio je ministar Erlić.

Izdvojeno


Reci što misliš!