ŽUPANIJA / OZALJ

MEGALOMANSKI PROJEKT

Na području grada Ozlja u tijeku obnova nikad većeg broja prometnica, sredstva osigurana iz Fonda solidarnosti - hoće li sve uspjeti završiti u roku?

Na području grada Ozlja u tijeku obnova nikad većeg broja prometnica, sredstva osigurana iz Fonda solidarnosti - hoće li sve uspjeti završiti u roku?
foto Grad Ozalj/PIXSELL

Najveći problem bili su izvođači, kojih nema jer su kapacitirani na drugim projektima. A taj problem nije imao sam Grad Ozalj nego i svi ostali, komentirala je gradonačelnica Lidija Bošnjak

Na području grada Ozlja u tijeku je rekonstrukcija nikad većeg broja prometnica koje se financiraju iz Fonda solidarnosti. Radi se na obnovi čak 40 km cesta odnosno vraćanju u ispravno stanje infrastrukture u području prijevoza, za koje je Gradu dodijeljen voucher u iznosu od 3,8 milijuna eura. 

U gradski proračun iz Fonda solidarnosti sjela je i uplata od pola milijuna eura za već realizirane projekt unatrag dvije godine, pa je sve zajedno Grad iz Fonda osigurao 4,3 milijuna eura. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

O dinamici radova, kao i da li će biti iskorištena sva sredstva na današnjoj sjednici pitao je vijećnik Anđelko Vuljanić (SDP). 

Gradonačelnica Lidija Bošnjak kazala je kako je ovo vrlo izazovan proces, od same prijave, natječaja pa i realizacije. 

- Najveći problem bili su izvođači, kojih nema jer su kapacitirani na drugim projektima. A taj problem nije imao sam Grad Ozalj nego i svi ostali. Očekivalo se da će Vlada donijeti odluku o preuzimanju iznosa koji neće niti iskorišten do 30. lipnja, to se i dogodilo, poručila je Bošnjak.

Gradonačelnica je poručila i kako je Grad bio spreman kratkoročno se kreditno zadužiti kako bi se realiziralo sve što je ugovoreno. Pritom nije skrivala zadovoljstvo brzo odlukom Ministarstva mora, prometa i infrastukture, sukladno kojom je na sjednici Vlade 28. lipnja donesena odluka o preuzimanju ugovorenih poslova iz državnog proračuna.

Dinamika radova je zadovoljavajuća, poručila je gradonačelnica te dodala kako su temeljem odluka Vlade od 28. lipnja sklopljeni aneksi ugovora s izvođačima. 

- Rok je produžen do 31. kolovoza, ako bude potrebno zbog vremenskih prilika ili jer su izvođači na drugim gradilištima rok će se produžiti ali Grad Ozalj će iskoristiti sva sredstva, naglasila je Bošnjak.

Dodala je kako je cijeli projekt ogroman dobitak za Grad Ozalj ali i ogromno rasterećenje proračuna u budućnosti pogotovo one stavke koje se svake godine povećavaju, a to je održavanje cesta.

- Nažalost, imamo još mještana koji u današnje doba imaju makadam do svojih kuća, primjerice u naseljima Bratovanci i Vuksani.  Nakon ovog projekta to nam je prioritet, mislim da ljudima moramo omogućiti asfalt. Ono što je jako dobro i novo za građane, više se neće teretiti odnosno tražiti bilo kakvo sufinanciranje, poručila je Bošnjak. 

Izdvojeno


Reci što misliš!