ŽUPANIJA / SLUNJ

Rakovica priprema više projekata uz potporu županije - od gradnje vrtića i ambulante, do obnove starog grada i turističkih sadržaja

Rakovica priprema više projekata uz potporu županije - od gradnje
vrtića i ambulante, do obnove starog grada i turističkih sadržaja

Izgradnja dječjeg vrtića u prostoru škole u Selištu Drežničkom, obnova ambulante u Rakovici, obnova Starog grada Drežnik, opremanje Kuće špilje kod Baraćeve špilje, projekt vodoopskrbe područja Rakovice, sve ovo su projekti koji bu u skorom roku trebali zaživjeti u Općini Rakovica.

Danas je župan Damir Jelić sa svoji suradnicima obišao ovu općinu, te s načelnikom Franjom Franjkovićem razrađivao kako će se u budućnosti provoditi projekti iz županijskog progarma "407 za 047 županiju". Neki su, rečeno je na sastanku, već odrađeni, a to se posebno odnosi na obnovu prometnica, nabavku vatrogasne cisterne za potrebe DVD-a, kao i projekti u turizmu koji se odnose na proširenje kapaciteta i uređenje turističke infrastrukture.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon kolegija gosti su obišli Područnu školu Drežnik Grad te novouređenu trasu ceste Drežnik Grad – Sadilovac koju je u dužini od jednog kilometra obnovio ŽUC u vrijednosti 543 tisuće kuna. Potom su članovi županijskog i općinskog kolegija posjetili Baraćeve špilje, gdje im je ravnateljica Javne ustanove Tihana Oštrina obrazložila projekt Kuće špilje, koji je kandidiran za europska sredstva, a potom i OŠ Eugen Kvaternik u Rakovici, gdje su u pratnji ravnateljice Vere Ljubanović Grdić razgledali radove na unutarnjem uređenju škole.

Na kraju programa sudionici su obišli novouređenu cestu Čuić Brdo – Donji Furjan, koju je ŽUC potpuno obnovio novim asfaltnim slojem, u vrijednosti od gotovo 3 milijuna.

KAportal.hr

Izdvojeno


Reci što misliš!