ŽUPANIJA / SLUNJ

Karlovačka županija ostvarila pola milijuna turističkih noćenja - polmilijunti turist zanoćio "Pod rastočkim krovovima"

Karlovačka županija ostvarila pola milijuna turističkih noćenja -
polmilijunti turist zanoćio

Karlovačka županija postala je simbolom destinacije koja kontinuirano doprinosi podizanju ugleda i konkurentnosti turističke ponude regije. Županiju prati pozitivan  razvojni trend, a u kontinentalnom se području istaknula po broju noćenja. Ove godine je ostvareno pola milijuna noćenja, a sutra će u Rastokama to biti i svečano obilježeno

  • Kolovoz smo dočekali sa ukupno nešto manje od 9.000 kreveta u svim smještanim objektima, poput hotela, kampova, obiteljskih smještaja. Najviše noćenja je realizirano u objektima obiteljskog smještaja i u kampovima, kazao je iz ureda Županije Bernando Pahor.

Gledano prema noćenjima  po gradovima i općinama Karlovačke županije na dan 28. kolovoza brojke pokazuju kako turisti rado odsjedaju u našim krajevima. Po broju noćenja Rakovica je na prvom mjestu sa 230.000, zatim ju sa 110.000 noćenja prati Slunj, Karlovac sa 42.000, Duga Resa sa 32.000 te Ogulin sa 24.000 noćenja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jubilarno 500.000-ito noćenje ove je godine realizirano na području grada Slunja, konkretnije u turističkom smještaju obitelji Holjevac "Pod rastočkim krovovima". Na ovoj će se simboličnoj lokaciji u subotu upriličiti prigodna svečanost povodom 500 tisućitog noćenja u Karlovačkoj županiji, gdje će se gostu koji je ostvario titulu 500 tisućitog posjetitelja predati prigodna nagrada.

KAportal. hr

Izdvojeno


Reci što misliš!