ŽUPANIJA / SLUNJ

Slunjani zabrinuti zbog najave dolaska velikog broja američkih vojnika na poligon, nitko im ništa ne govori!?

Slunjani zabrinuti zbog najave dolaska velikog broja američkih
vojnika na poligon, nitko im ništa ne govori!?

Neslaganje, nezadovoljstvo i nemir vlada gradom Slunjem, točnije njegovim gradonačelnikom J. Katićem koji je zbog zabrinutosti najavom razmještanja 5.500 američkih vojnika na poligon u Slunju i bazu na Udbini pisao predsjednici, premijeru, ministru obrane i Glavnom stožeru.

Katićev dopis prenosimo u cijelosti...

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Neovisno o tome koliko su navedene informacije i vijesti točne ovime želim prije svega izraziti nezadovoljstvo načinom na koji se koristi i komunicira prostor Vojnog poligona Eugen Kvaternik u Slunju koji se najvećim dijelom prostire upravo područjem koje teritorijalno pripada Gradu Slunju.

Vojni poligon prostorno, prometno, infrastrukturno i na niz drugih načina ovisi i oslonjen je na Grad Slunj neovisno o tome želio to netko priznati ili ne. Upravo nas zbog toga ljuti potpuna neinformiranost i nedostupnost bilo kakvih informacija koja postoji već duže vrijeme, a zbog koje i mi u lokalnoj vlasti kao i naši sugrađani informacije saznajemo iz medija. One (bile točne ili netočne) kod nas izazivaju negativne reakcije i nezadovoljstvo prije svega potpunom ignorancijom i zanemarivanjem nas kao građana, kao i stanovnika ovog Grada, kao neposrednih susjeda Vojnog poligona na koje se izravno ili neizravno odražava sve dobro ili loše što se događa ili će se u budućnosti događati na Poligonu.

Nije nam cilj da mi određujemo što će se, kako i kada raditi na Poligonu, ali bismo željeli da nas se konačno tretira kao partnere jer samo kroz partnerski odnos, povjerenje i uvažavanje možemo polučiti uspjeh. U suprotnome će, nezadovoljstvo koje tinja u svima nama još od vremena kada su nam uskraćeni prihodi od komunalne naknade, a zamjenski prihodi nam se obećavaju, ali ne osiguravaju, samo rasti. Ne želimo da se ovo pismo shvati kao prijetnja, jer ono to nije, već kao poziv na dijalog i uspostavu partnerskog odnosa kojeg do danas nije bilo, piše Katić.

KAportal.hr


Reci što misliš!